štvrtok, 14 jún 2018 00:03

Zlatá a diamantová konfirmácia v Rakovnici Doporučený

Napísal(a) Zuzana Poláková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na podnet zborovej dozorkyne Marty Lajčákovej sa v cirkevnom zbore Rožňavské Bystré od roku 2014 každoročne stretávame s jubilujúcimi konfirmandmi, aby sme si spoločne s nimi pripomenuli výročie zlatej a diamantovej konfirmácie. Už tradične sa tieto stretnutia nesú v slávnostnom duchu, a to nielen pre samotných jubilantov, ale aj pre prítomných príbuzných a ostatných členov zboru. Ani tento rok sme teda túto tradíciu neporušili. Dňa 10. júna 2018, v 2. nedeľu po Svätej Trojici, sme sa na slávnostných službách Božích vo filiálke Rakovnica stretli za prítomnosti 14-tich konfirmandov, konfirmačných ročníkov 1958 a 1968 z Rožňavského Bystrého a Rakovnice. Pripomenuli sme si aj mená všetkých tých, ktorí sa slávnosti nemohli zúčastniť, či už zo zdravotných, alebo osobných

dôvodov, ale v tichej chvíľke sme si spomenuli aj na tých, ktorí nás už predišli do večnosti.

V úvode prítomných pozdravila sestra zborová dozorkyňa Marta Lajčáková, ktorá svoj príhovor, v ktorom citovala aj slová známej spisovateľky Alice Pipperovej, smerovala k posilneniu viery konfirmandov. Sme radi, že sme mohli na pôde nášho cirkevného zboru privítať aj brata seniora GES Mgr. Radovana Gdovina, ktorý v rámci služieb Božích poslúžil zvesťou slova Božieho, spievanou liturgiou a prisluhovaním velebnej sviatosti Večere Pánovej. Administrátorka CZ ThDr. Zuzana Poláková odovzdala jubilantom pri oltári konfirmačné rozpomienky, ktoré im budú pripomínať tento slávnostný deň, a prítomných následne povzbudila aj krátkym príhovorom ku Večeri Pánovej. Báseň s názvom Pamätáš...?, ktorú sestra farárka napísala pri tejto príležitosti, predniesla presbyterka Helena Šoltésová. Za konfirmandov vystúpila s vrúcnym poďakovaním sestra Mária Sabová, ktorá Pánu Bohu ďakovala v mene všetkých konfirmandov za všetko požehnanie, lásku a pokoj, ktoré prebývajú v ich srdciach, za milujúce rodiny, ale i za tento svet a prírodu okolo nás. Modlitbu konfirmandov prečítala sestra MUDr. Marta Hlaváčová a povzbudivé slová zazneli i zo slov modlitby, ktorú za cirkevný zbor predniesla sestra Ružena Hudecová.

Po skončení služieb Božích bol pre konfirmandov, ich rodinných príslušníkov a presbyterky CZ pripravený spoločný obed v sále Kultúrneho domu v Rakovnici. Predsedníctvo CZ týmto ďakuje všetkým, ktorí sa na príprave stretnutia podieľali. Nech im ich nezištnú ochotu Pán Boh vynahradí svojím požehnaním.

Zuzana Poláková
administrátorka CZ Rožňavské Bystré

 

Čítať 1655 krát Naposledy zmenené sobota, 16 jún 2018 11:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!