Vytlačiť túto stránku
streda, 25 september 2019 15:20

Za starostku obce Rakovnica po prvýkrát v histórii zvolili ženu Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Ing. Radoslavu Uhrinovú zvolili v septembrových voľbách 2019 za novú starostku obce Rakovnica. Stalo sa to na základe rozhodnutia predsedu NR SR č. 128/2019 Z. z. zo dňa 13. mája 2019, ktorý vyhlásil nové voľby do orgánov samosprávy obcí na deň 21.9.2019. Informuje o tom aj portál statistic.sk. V ňom sa ďalej uvádza, že volieb na uvoľnené miesto starostu v tejto obci sa v spomínanú septembrovú sobotu zúčastnilo 67,92 % voličov, ktorí rozdelili svoje hlasy pre 4 kandidátov na starostu obce takto: Ing. Radoslava Uhrinová (NEKA) 165 hlasov – zvolená. 2. Ondrej Doboš (NEKA) 161 hlasov. 3. Igor Čižmár (Smer – SD) 16 hlasov, 4. Ján Franciška (SNS) 15 hlasov. Doterajším zastupujúcim starostom bol Ondrej Doboš. Na oficiálnej stránke obce Rakovnica sme sa dozvedeli, že teraz zvolená starostka Ing. Radoslava Uhrinová má 32 rokov.

rak uhrinova starostka 1cJe rodáčkou Rakovnice a je hrdá na túto dedinu, na jej prekrásne okolie, históriu a ľudové tradície. Má ukončené vysokoškolské štúdium na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Po ukončení štúdia v roku 2011 sa vrátila späť do Rakovnice, kedy zároveň začala pracovať v medzinárodnej spoločnosti Essity Slovakia, s. r. o., Gemerská Hôrka, kde doteraz aj pôsobí. Od roku 2015 pracuje aj na Obecnom úrade v Rakovnici, kedy bola obecným zastupiteľstvom zvolená za hlavnú kontrolórku obce. Do tejto funkcie nastúpila s tým, že ju bude vykonávať nie formálne, ale skutočne profesionálne a na odbornej úrovni, aby v konečnom dôsledku bola pre obec, teda pre všetkých jej občanov, prínosom. Svojou vytrvalosťou a zanietením sa začala učiť nové skutočnosti, sebavzdelávaním a podporou jej známych, ktorí pracujú vo verejnej správe.

K uskutočneniu a naplneniu cieľov si vypracovala volebný program, v ktorom sa snažila predostrieť veci, fakty a skutočnosti, ktoré je potrebné odstrániť, odkryť, zlepšiť a aj ponechať to, čo je pre rozvoj obce prospešné.

Nové voľby do orgánov samosprávy obcí sa v našom gemerskom regióne v určený deň konali tiež v Nandráži – len starostu, Dubno – 2 poslancov, Lipovec – 3 poslancov, v Stratenej, kde zvolili 1 poslanca do obecného zastupiteľstva.

Za starostu obce Nandráž bol zvolený Marian Laciak, ktorý vo voľbách získal 78,89 % hlasov voličov.

Za poslancov v obci Dubno zvolili 2 poslancov do OZ. Sú to  Eva Szilágyiová a Rudolf Bari, obidvaja SMK-MKP.

V obci Lipovec v Rimavsko-sobotskom okrese volilo 3 kandidátov na poslancov v OZ 41,50 % voličov, ktorí zvolili za poslacov Vieru Vaculovú, Alenu Makovníkovú a Petra Néma.

V obci Stratená v okrese Rožňava vo voľbách za poslanca do OZ volilo 44,11 % voličov. Za poslanca zvolili Matúša Šipulu (SaS), ktorý získal 30 hlasov.

(MG od)

 

 

Čítať 1259 krát Naposledy zmenené streda, 25 september 2019 20:18