streda, 09 október 2019 12:24

Moje spoznávanie Gemera Doporučený

Napísal(a) Timotej Šagúl
Ohodnotiť túto položku
(10 hlasov)

Koncom školského roka, v máji, som sa rozhodol, ako mnohí, počas leta cestovať. Avšak na rozdiel od väčšiny ľudí, som si vytvoril plán siedmich jázd po Gemeri. Celkovo išlo o desiatky obcí, z ktorých každá má svoje zaujímavosti. Ako však zdokumentovať toľké množstvo obcí? Túto otázku som si položil a vzápätí som si aj odpovedal. Čo je v 99 % týchto dedín a miest? Predsa kostol.
Prečo práve Gemer? Je to región, určite jeden z najkrajších, no napriek tomu väčšina Slovákov ani nevie, že nejaký Gemer existuje. Verím, že touto cestou sa región priblíži aspoň niekomu, aj keby to mal byť čo i len jeden človek, tak úloha bude splnená.

Rozhodnutý navštíviť každú jednu obec Gemera som si najskôr musel sám vytvoriť zoznam gemerských obcí, pretože na internete taký zoznam k dispozícii nie je. Nájsť stránku každej jednej obce v rimavskosobotskom, rožňavskom a revúckom okrese a o každej si zistiť, či ešte zapadá do hraníc Gemera a či už nepatrí do Malohontu, Abova alebo Novohradu.
gemer v obrazoch 1

Po úspešnom spísaní obcí prišla ešte zložitejšia úloha, a to vytvoriť si cestovateľský plán, v ktorom bude zahrnutých dovedna 178 obcí. Rozdelil som to na 6 jázd s celkovou dĺžkou viac ako 1200 kilometrov.

A už ostávalo len naštartovať a cestovať, výsledkom čoho je týchto „zopár“ fotografií spojených do jednej koláže.

Timotej Šagúl

 

Čítať 1204 krát Naposledy zmenené streda, 09 október 2019 13:33

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Dana sobota, 12 október 2019 07:24 Napísal(a) Dana

    Šikovný to chlapec, som hrdá, že je z našej obce Sirk. Klobúk dole Timi...:D

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!