Vytlačiť túto stránku
sobota, 28 november 2020 14:26

Kartičkové kalendáriky s pivnou tematikou sú zberateľskou vášňou pána Ondreja Ragana Doporučený

Napísal(a) O. Ragan
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

S pribúdajúcimi rokmi sa čoraz viac začíname venovať zberateľským vášňam. Hoci táto činnosť je u nás menej známa, predsa sa nájde sem-tam aj na našom Gemeri niekoľko ľudí, čo svoje cennosti či zaujímavosti ukážu na verejnosti. Nájdu sa však i takí, ktorí sa zhromažďujú do klubov v mestách, či mestečkách nášho regiónu. Z času na čas sa predstavia, aby svoje zberateľské cennosti predstavili aj verejnosti. Občas sa k nim niekto pridá, a tak sa kluby rozrastajú a zaujímavosti takmer z celého sveta zaujmú aj ďalších. Dnes sa vám predstaví pán Ondrej Ragan, ktorý je členom Klubu Revúčan. Predstaví sa tiež tak, ako ostatní, zopár cennými relikviami. Prezradí vám v krátkom príspevku, čo ho najviac zo zberateľstva zaujalo.

"Kartičkové kalendáriky s pivnou tematikou sa stávajú populárnejším zberateľským materiálom na Slovensku aj v Čechách. Ja som začal zbierať asi v roku 2014. Tento záujem je daný samozrejme aj tým, že sa ich objavuje na zberateľskom trhu už pomerne veľké množstvo a cenovo sú dostupné. Ja som ich tiež niekoľko vydal.

Množstvo kalendárikov vydávaných súkromnými osobami, hlavne na zberateľské účely na Slovensku a v Čechách je hlavným zdrojom pre rozširovanie zbierok. Najviac nových kalendárikov sa objavuje na začiatku alebo na konci roka. Každý rok sa stretávam s p. Bednarčíkom z Prešova, ktorý vydáva každý rok dva až tri rôzne druhy kalendárikov. Ponuka od zberateľov je bohatšia ako ponuka od pivovarov. Tento trend bude pravdepodobne pokračovať aj naďaľej."    

Ondrej Ragan

Foto: Peter Poboček

   

Čítať 1044 krát Naposledy zmenené nedeľa, 29 november 2020 09:14