Vytlačiť túto stránku
pondelok, 11 júl 2022 21:55

Pri Krupine vzniká nový festival, ktorý oslavuje tvorivosť. Navštívte Cestu Srdca koncom júla na Litave Doporučený

Napísal(a) B. Rašner
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mladí ľudia z občianskeho združenia Zvukopriestor už tento mesiac organizujú nultý ročník festivalu Cesta Srdca, ktorý sa uskutoční v zákutí Krupinskej planiny, neďaleko obce Litava (okres Krupina). Na festivale sa predstavia hudobné zoskupenia, ako napríklad vokálna skupina Neha!, celosvetovo oceňovaná world music speváčka Ildikó Kali, jedinečná ethno-punk speváčka Meluzína, ambientný projekt Alapastel, či kapela Prastrom a mnohí ďalší.
Cesta Srdca ponúka aj širokú škálu workshopov a prednášok. Účastníci budú mať príležitosť vyskúšať si napríklad cigánske tance, základy kresby, no nebude chýbať ani ranná joga. Festival myslí aj na detských návštevníkov, pre ktorých sú taktiež pripravené pohybové, ale aj umelecké aktivity.

lita logo cesta srdca na webFestival Cesta Srdca má za cieľ oceniť ľudí, ktorí pôsobia v neziskových organizáciách, sú aktívni v podpore menšinových skupín, venujú sa deťom, starším ľuďom, ochrane zvierat, ochrane biotopov, podporujú ľudí na ceste k zdravšiemu, plnohodnotnému životu, osobnému rastu a podobne. Festival umožní návštevníkom spoznať a zažiť zaujímavých tvorcov a projekty z celého Slovenska. Tvorivým ľuďom poskytne možnosť prezentácie ich aktivít a prepojenia s ďalšími podobnými ľuďmi.

Počas celého festivalu bude taktiež prebiehať skupinová výstava viacerých autorov fotografií, či malieb a zároveň budú k dispozícii predajné miesta lokálneho umenia, alebo iných ručne vyrábaných výrobkov, či čajovňa.

Festival je tu pre všetkých, v ktorých sa prebudil záujem o zmenu životného štýlu, rozšírenie obzorov a skúseností. Pre všetkých, ktorí sa vydali na cestu srdca, alebo na nej plánujú urobiť ďalšie kroky. Na festivale bude servírovaná vegetariánska strava a nebudú sa predávať alkoholické nápoje. Srdečne Vás pozývame stráviť s nami tri nevšedné dni v krásnom prostredí Litavských lúk, ktoré sú súčasťou Krupinskej planiny v dátume 22 – 24. júl 2022.

lita foto cesta srdca na web

Pre viac informácií o programe a GPS súradniciach navštívte FB udalosť https://www.facebook.com/events/1030829344306816 alebo web stránku festivalu https://festivalcestasrdca.wordpress.com.

Tento festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Belinda Rašner

 

Čítať 557 krát Naposledy zmenené utorok, 12 júl 2022 15:36