×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/emig/68
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/emig/68
pondelok, 16 júl 2012 18:36

Horúci Gemerský expres povedie tentoraz z Košíc do Vlachova a Dobšinej Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Klub historických koľajových vozidiel (KHKV) pripravil ďalšiu nostalgicko – romantickú jazdu historickým motorákom M 131.1125 do Vlachova – DEDINY ROKA 2005. Jazda sa uskutoční 28. júla 2010 a povedie z Košíc s odchodom o 7.30 hod. V Rožňave bude mať zastávku o 8.55, v Nižnej Slanej o 9.30 hod. Príchod do Vlachova sa očakáva o 9.40 a do Dobšinej príde o 10.00 hod. "V spolupráci s kúpaliskom vo Vlachove sme pripravili pre cestujúcich krátke osviežujúce zastavenie,“ hovorí Ľubomír Lehotský z KHKV. V tomto roku je to už tretia výprava staručkej Magdy po zabudnutých tratiach východného Slovenska, ktoré už piatu sezónu pripravujú železniční nadšenci z Košíc.

„Chceme takto upriamiť pozornosť turistov na krásy regiónov, kde už 8 rokov nepremáva osobná železničná doprava. Stále tak udržujeme myšlienku, že sa raz nájde dopravca, alebo spolupráca samospráv s podnikateľmi, ktorí podporia aspoň rekreačnú a sezónnu dopravu. Nie je v našich silách to financovať, no trúfame si zabezpečiť takúto dopravu po technickej stránke,“ hovorí Ľ. Lehotský.  
Horúci Gemerský expres do Vlachova má pestrý a nenáročný program: „Pripravili sme v spolupráci s obcou Vlachovo návštevu tamojšieho kaštieľa, ľadnice i miestneho kúpaliska. Samozrejme, že sme ani tentoraz nezabudli na miestnych obyvateľov, pre ktorých vykonáme kyvadlovú jazdu na trati na trati Dobšiná – Vlachovo – Nižná Slaná a späť  Nižná Slaná – Vlachovo - Dobšiná. Aj oni si tak budú môcť vychutnať jazdu po trati, na ktorú sa už bežne nedostanú. Navyše sa na kúpalisko vo Vlachove budú môcť priviezť vlakom napríklad aj Dobšinčania,“ hovorí Ľubomír Pipta, vlakvedúci historického expresu. V prípade nepriaznivého počasia je pripravený alternatívny program a návšteva pamätihodností v susednom Gočove. Vzhľadom na to, že počet miest je vo vlaku obmedzený a o jazdy býva vždy veľký záujem, vyzývajú dobrovoľníci z KHKV záujemcov, aby si bezplatné rezervácie zabezpečili čo najskôr na  adrese:   Informácie o cestovnom poriadku a cene cestovných lístkov nájdete TU na plagáte.

Čítať 3212 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!