Vytlačiť túto stránku
streda, 08 január 2014 10:10

Zapojte sa do tvorby loga regionálnej značky Gemer - Malohont

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zapojte sa aj vy do tvorby loga regionálnej značky a pošlite nám návrh symbolu, ktorý by podľa vás bol najvhodnejší pre označenie výrobkov a služieb z regiónu Gemer - Malohont. Tipy na symboly loga regionálnej značky pre miestne produkty z regiónu Gemer – Malohont s termínom do 31.12.2013 zbierame ešte do 15.01.2014!
Regionálne značenie miestnych produktov zaviedla na Slovensku nezisková organizácia Regionálne environmentálne centrum (REC) Slovensko v roku 2008 pre regióny Kysuce, Malé Karpaty a Záhorie. Od roku 2011 sa do aktivít regionálneho značenia produktov zapojili viaceré miestne akčné skupiny (MAS) na Slovensku, ktoré dodnes vytvorili ďalšie tri regionálne značky produktov, a to Podpoľanie, Hont a Ponitrie. Od budúceho roka by k nim mala pribudnúť ďalšia značka: Regionálny produkt Gemer - Malohont. 
Zapojte sa aj vy do tvorby loga regionálnej značky a pošlite nám návrh symbolu, ktorý by podľa vás bol najvhodnejší pre označenie výrobkov a služieb z regiónu Gemer - Malohont. Návrhy symbolov (od každého max. 3) posielajte do 15.1.2014 na mailovú adresu
Logo regionálnej značky bude reprezentovať nielen

výrobky a služby, ktoré ňou budú označené, ale aj celý región Gemer - Malohont. Aby dostatočne vystihovalo región a aby sa s ním stotožnilo čo najviac ľudí, otvára Miestna akčná skupina (MAS) MALOHONT verejnú diskusiu k tvorbe loga značky Regionálny produkt Gemer - Malohont. Samotné logo bude pozostávať z uvedeného názvu a z grafického symbolu, ktorým môže byť prvok z tradičnej ľudovej kultúry, z histórie alebo zo súčasnosti regiónu, prírodná zaujímavosť alebo akýkoľvek iný prvok typický pre celý región Gemer - Malohont. 
Spomedzi motívov, ktoré budú medzi zaslanými návrhmi prevládať, vyberieme prostredníctvom verejného hlasovania jeden, ktorý bude následne graficky spracovaný profesionálnym grafikom. Hlasovanie o výbere motívu loga bude prebiehať v prvej polovici januára 2014.

Výsledky diskusie a hlasovania, ako aj finálnu podobu loga regionálnej značky zverejníme na web stránke MAS. 
Hlavné ciele regionálneho značenia miestnych produktov: 
- podpora miestnych výrobcov a poskytovateľov služieb 
- propagácia a podpora rozvoja regiónu 
- podpora využívania miestnych zdrojov 
- podpora uchovávania hodnôt, tradícií a jedinečností regiónu 
Regionálna značka zaručuje, že označený produkt/služba: 
- je jedinečný vo vzťahu k regiónu 
- využíva tradičné postupy alebo miestne zdroje 
- pochádza od miestneho výrobcu alebo poskytovateľa služby 
- obsahuje podiel ručnej práce 
Regionálna značka je určená predovšetkým pre: 
- potravinárske produkty (mäso, mlieko, syry, med, víno, chlieb, bylinky a pod.) 
- remeselné alebo tradičné výrobky
- ubytovacie a stravovacie služby 
- podujatia 

Vytvorenie regionálneho značenia pre produkty a služby z regiónu Gemer - Malohont je predmetom projektu spolupráce s miestnou akčnou skupinou Partnerstvo Krtíšskeho Poiplia, ktoré je koordinátorom regionálnej značky Hont. Realizácia projektu je naplánovaná na rok 2014, pričom v súčasnosti čakáme na výsledky hodnotenia projektov spolupráce. 
Ing. Miroslava Vargová
manažérka MAS MALOHONT

 

Čítať 2919 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:06