štvrtok, 24 október 2019

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, vás pozýva na školu tanca s Marekom Špekom Sabolom a Julkou Leškaničovou. V sobotu 9. novembra 2019 od 17:00 hodiny v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) budete mať príležitosť pod ich vedením osvojiť si základy Višňovského verbunku a čardáša zo Zamutova, Olafskej i Krucenej z Krivian, a pritom sa aj dobre zabaviť pri ľudovej hudbe Filipa Žigu.
„Touto školou tanca chceme tanečníkom z folklórnych kolektívov, ale aj ďalším záujemcom o ľudový tanec z radov verejnosti, ponúknuť na osvieženie tance z regiónov Zemplín a Šariš, aby si ich vyskúšali a porovnali tanečné štýly,“

Zverejnené v Folklór

Zlatá farba listov nám oznamuje, že prichádza jeseň. Jeden z jej mesiacov – október – je venovaný aj nám starším.Tak ako každý rok, aj v tomto roku organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Dobšinej usporiadala slávnostnú schôdzu pri príležitosti Mesiaca úcty k starším. 16. októbra 2019 sme sa stretli v Kultúrnom dome, kde sme si pripravili bohatý program. Uvítací prejav mala pani predsedníčka Anna Novotná, ktorá všetkých pozdravila a privítala vzácnych hostí – pána Pavla Burdigu a pani Teréziu Balážikovú za Mestský úrad a pána Jána Galla za okresnú organizáciu JDS. Veľmi nás potešil a mnohým aj slzičku z oka vytlačil kultúrny program, ktorý si pripravili deti z materskej škôlky a z Centra voľného času, členky nášho speváckeho zboru nás pozdravili peknými piesňami. Pri tejto príležitosti každý rok oceňujeme jubilantov a najaktívnejších členov.

Zverejnené v Seniori