piatok, 25 október 2019

Dedinka Drienčany na chvíľku opäť ožila aj tento rok slovenskými rozprávkami. V dňoch 23. a 24. októbra 2019 sa tam konal už XVI. ročník regionálnej a XIV. ročník celoslovenskej súťaže v prednese slovenskej rozprávky Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas. Súčasťou obidvoch dní bola aj spomienka venovaná spisovateľovi Jonatanovi Dobroslavovi Čipkovi, ktorého 200-té výročie narodenia si tento rok pripomíname, a ktorý podobne ako Pavol Dobšinský žil a pôsobil ako farár v obci Drienčany. Po ukončení spomienkového pásma, súťaž oficiálne otvorili starosta obce Drienčany Peter Švoňava a riaditeľka Gemersko-malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote Darina Kišáková. Regionálneho kola sa zúčastnilo 31 súťažiacich z okresov Rimavská Sobota a Revúca. Súťažili v troch kategóriách, pričom výsledky regionálneho kola sú nasledovné:

Zverejnené v Drienčany

Oznam:
Podľa zmluvy o poskytnutí charitatívnej reklamy medzi ObFZ Rožňava a Program r spol. s.r.o. sú kluby štartujúce v 6. a 7. lige DOUBLE STAR BET dospelých ObFZ
Rožňava:
- povinné zabezpečiť propagáciu a reklamu tým, že umiestnia banner v blízkosti hracej plochy jednotlivých mužstiev súťažne. Banner je vo vlastníctve Program r spol. s.r.o.
- povinné zabezpečiť, aby nedošlo k poškodeniu, zničeniu, strate, odcudzeniu bannera.
- povinné v prípade poškodenia, straty, zničenia, odcudzenia bannera nahradiť škodu.

Zverejnené v Úradné správy ObFZ

Družná a priateľská atmosféra plná stretnutí, detských i dospelých usmiatych tvárí – tak by sa jednou vetou dal zhodnotiť Deň rodiny a školy, ktorý sa 19.10. 2019 uskutočnil v priestoroch ZŠ I. B. Zocha v Revúcej. Brány školy sa v sobotu dopoludnia otvorili pre všetkých žiakov, rodičov, súrodencov, starých rodičov a širokej verejnosti, aby sa stali súčasťou tradičného podujatia a užili si bohatý program v rámci Dňa rodiny a školy. V úvode akcie boli slávnostne pasovaní prváci, ktorí sa predstavili krátkym programom a ako darček každý z nich dostal tričko s logom školy a svojím menom. Potom už na scénu nastúpil známy zabávač – ujo Ľubo, ktorý svojím programom strhol nielen deti, ale aj ich rodičov. Areál školy sa zmenil na veselú párty a všetkým vykúzlil úsmev na tvári.

Zverejnené v Základné školy
piatok, 25 október 2019 12:15

Jesenná aktivita futbalových prípraviek

Prvý turnaj mladšej prípravky
Na futbalovom štadióne MFK Rožňava sa 21.9.2019 uskutočnil turnaj Talent Trophy 2019 v kategórii 2011 a mladší. Turnaja sa zúčastnilo šesť družstiev: FK Hnúšťa, MFK Rozňava1, Junior Košice, MFK Revúca, FK Čaňa, Sajovolgye Fosiculi. Tréner Marián Lenko naň nominoval týchto hráčov – Jakub Nagypal, Filip Hamar, Makroczy Matúš, Tomáš Pavko, Richard Sklenárik, Timotej Belica, Rastislav Haviar, Ján Haliak, Patrik Chomčo, Lukáš Roháč, Dávid Ivančo, Lenka Hudecová. Pre väčšinu hráčov to bol úplne prvý turnaj v živote. S bilanciou dve výhry a tri prehry skončili naši futbalisti na štvrtom mieste. Prajeme našim najmenším veľa chuti a šikovnosti do ďalšieho futbalového obdobia.

Zverejnené v Futbal