utorok, 08 október 2019

,,Zver nielen loviť, ale hlavne chrániť, chovať a pochopiť jej význam v prírode“ – to je odkaz legendy o svätom Hubertovi, ktorý si účastníci týchto jesenných slávností každoročne pripomínajú.

V sobotu 5. októbra 2019 bolo centrum Revúcej slávnostne vyzdobené a plné ľudí a koní... Dvadsiaty ročník Jazdy svätého Huberta a 7. ročník regionálnych poľovnícko-rybársko-včelárskych slávností dostal zásluhou nevyspytateľného počasia novú, poeticko-dažďovú podobu.

Zverejnené v Revúca

Dňa 25.9.2019 sa v Brzotíne uskutočnil 8. ročník prehliadky spevokolov, ktoré pôsobia pri základných organizáciách Jednoty dôchodcov Slovenska v okrese Rožňava. Na prehliadku sa prihlásilo 11 kolektívov (120 účinkujúcich) zo ZO JDS: Brzotín, Rudná, Pača, Hrhov, Plešivec - Gemerská Hôrka, Vyšná Slaná, Silická Jablonica, Krásnohorská Dlhá Lúka, Dobšiná, Vlachovo. Obdobná prehliadka spevokolov sa v Brzotíne uskutočnila v roku 2011. Jednotlivé kolektívy aj v tomto roku 2019 ukázali, ako je krásne starnúť pri piesni a zvykoch obyvateľov horného Gemera. Zároveň potvrdili, že patria do skupiny seniorov, ktorí svojím aktívnym životom chcú vyzerať mlado a cítiť sa mladší, hoci čas je jediná hodnota, z ktorej sa každému odpočítava presne rovnako.

Zverejnené v Seniori