piatok, 01 november 2019

Pre milovníkov autentického folklóru na hornom Gemeri znamená obdobie pred adventom čas príprav na ojedinelý zimný festival zvykov a obyčají. Diváci sa tešia na rok čo rok bohatší program, ktorý prostredníctvom regionálnych folklórnych zoskupení predstaví tradované zvyky a obyčaje Gemerčanov.
Tento unikátny zimný festival s názvom Rok na Gemeri oslavuje štvrťstoročie, a tak Rožňava v dňoch 18. - 23. novembra 2019 ožije parádnym programom. Tvorivé remeselnícke dielne, tanečné a spevácke domy, koncerty tradovanej, ale aj etno muziky, varenie a pečenie gemerských špecialít, dokonca pokusy o slovenské rekordy v ručnom tkaní „pokrovca“, či ťahaní štrúdle a samozrejme veľkolepý sobotňajší galaprogram zaručujú nielen skvelú zábavu, ale aj možnosť zažiť genius loci Gemera.

Zverejnené v Festival
piatok, 01 november 2019 09:39

NOVEMBER: Divadlo, film a koncerty

Koncerty vážnej hudby, večer na ľudovú nôtu, filmové i divadelné zážitky, tvorivé dielne, ale aj týždňový festival zvykov a obyčají Gemera - aj o tom je novembrový kalendár podujatí v regióne Gemer-Malohont.

Divadlo, film a muzikál
Víkend 9. - 10. novembra bude v Kokave nad Rimavicou patriť Dňom divadla. Novohradské osvetové stredisko si tu pre divadelníkov pripravilo tvorivé dielne, ktoré budú prebiehať v kultúrnom dome.

Zverejnené v Gemer-Malohont