streda, 06 november 2019

Šiesty ročník grantového programu Nadácie Orange e-Školy pre budúcnosť oslovil opäť väčšie množstvo aktívnych pedagógov základných a stredných škôl i mimovládnych organizácií pôsobiacich v oblasti vzdelávania. Tí chceli predložením projektu získať grant pre svoje výnimočné edukačné aktivity zamerané na podporu mediálnej výchovy, programovania či kritickej práce s mediálnym obsahom. Nadácia Orange na ne aj tento rok prerozdelila celkovú sumu 50 000 eur.

Nadácia Orange týmto grantovým programom reaguje na aktuálne trendy v rozvoji digitálnych technológií, ktoré ovplyvňujú psychický vývoj a správanie detí a mladých ľudí. Cieľom je žiakom zabezpečiť možnosti, ako získať potrebné zručnosti a skúsenosti nevyhnutné pre vyvíjajúce sa spoločenské a pracovné prostredie 21. storočia.

Zverejnené v Školstvo

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja realizuje v okolí budovy knižnice zážitkovo-informačnú záhradu Objavujeme čaro Gemera. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja v rámci programu Terra Incognita. Je jedným zo šiestich projektov realizovaných v rámci výzvy programu Terra Incognita „Tradície inšpirujú inovácie“.
Víťazné projekty reprezentujú rôzne oblasti kultúrnej ponuky. V rámci krajského dotačného programu mohol jeden projekt získať finančnú podporu maximálne 20 000 eur. Sprostredkovateľským orgánom výzvy je Agentúra na podporu regionálneho rozvoja, n. o.

Zverejnené v Knižnice