sobota, 28 november 2020

Futbalové kluby Baník Nižná Slaná a Družstevník Gemerská Poloma už v súčasnosti neexistujú. Kým v Gemerskej Polome vznikol v roku 2016 nový FK, v Nižnej Slanej po zániku bolo ešte mužstvo prípravky, ktoré bolo neskôr rozpustené. Prostredníctvom príspevku nášho spolupracovníka Ing. Š. Tomášika si pripomenieme účinkovanie oboch futbalových klubov v rokoch 2010 – 2016 v kategórii dospelých. Autor príspevku najprv uvádza krátky komentár, ktorý doplnil súpiskami a strelcami oboch mužstiev. Článok dopĺňajú dve fotografie upravené MG.

FK Baník Nižná Slaná
Novým predsedom klubu sa stal vtedajší starosta obce Ing. Ján Vieloha, ktorý nahradil Radovana Hajčiho. Došlo k viacerým odchodom hráčov, kým novými hráčmi sa stali iba Matúš Pitoňák, Ján Junger a Peter Milko. Tréningový proces pokrivkával a mužstvo zimovalo po jeseni na 10. priečke. Preto malo dôjsť k posilneniu kádra o viacerých hráčov, funkcionári to však nevybavili. Novým hráčom bol iba Dušan Valko a po zápase s rezervou Gem. Polomy sa novým predsedom stal Ján Pitoňák. Mužstvo ročník dohrávalo a skončilo na 10. mieste. Jediný hráč ktorý bol celú sezónu trénerovi k dispozícii bol náhradný brankár Tomášik.

Zverejnené v Futbal

S pribúdajúcimi rokmi sa čoraz viac začíname venovať zberateľským vášňam. Hoci táto činnosť je u nás menej známa, predsa sa nájde sem-tam aj na našom Gemeri niekoľko ľudí, čo svoje cennosti či zaujímavosti ukážu na verejnosti. Nájdu sa však i takí, ktorí sa zhromažďujú do klubov v mestách, či mestečkách nášho regiónu. Z času na čas sa predstavia, aby svoje zberateľské cennosti predstavili aj verejnosti. Občas sa k nim niekto pridá, a tak sa kluby rozrastajú a zaujímavosti takmer z celého sveta zaujmú aj ďalších. Dnes sa vám predstaví pán Ondrej Ragan, ktorý je členom Klubu Revúčan. Predstaví sa tiež tak, ako ostatní, zopár cennými relikviami. Prezradí vám v krátkom príspevku, čo ho najviac zo zberateľstva zaujalo.

"Kartičkové kalendáriky s pivnou tematikou sa stávajú populárnejším zberateľským materiálom na Slovensku aj v Čechách. Ja som začal zbierať asi v roku 2014. Tento záujem je daný samozrejme aj tým, že sa ich objavuje na zberateľskom trhu už pomerne veľké množstvo a cenovo sú dostupné. Ja som ich tiež niekoľko vydal.

Zverejnené v Zauj­ímavosti