piatok, 06 november 2020

Futbalový klub Magnezit Jelšava zo stredného Gemera účinkoval v II. SNL, ktorú vyhral v roku 1988 a postúpil do I. SNL. Náš spolupracovník Ing. Štefan Tomášik vo svojom nasledujúcom príspevku opisuje účinkovanie Jelšavy práve v tomto období. Príspevok obsahuje súpisku, rozloženie postov, výsledky, konečnú tabuľku, prehľad strelcov a prehľad odohraných zápasov jednotlivých hráčov.
Súpiska: Miroslav Kováč, Alexander Buš, Igor Schmiedl – Jaroslav Figúr, Zoltán Gömöri, Pavol Lukáč, Ľubomír Spišák, Ondrej Pazera, Ján Fatľa, Ján Gonosz, Emil Wollinger, Ondrej Marciš, Karol Kotváč, Miroslav Gallo, Miloš Leng, Ján Zdechovan, Stanislav Michlík, Milan Barna, Štefan Palík, Ján Bakoš, Miroslav Golenya, Jaroslav Putera.
Predseda: Ing. Vasiľ Majda
Tréner: Ján Petrák

Zverejnené v Futbal

Aj napriek aktuálnym opatreniam, sa Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, rozhodlo zapojiť do medzinárodného projektu s názvom Noc múzeí a galérií 2020. Známe podujatie sa tento rok uskutoční v sobotu 14. november 2020 a vzhľadom na platné opatrenia sa bude realizovať vo virtuálnej forme.
„Teší ma, že kultúrnici v našom kraji sa rýchlo prispôsobili a kultúru prezentujú v súlade s opatreniami, no vždy zostávajú v kontakte s návštevníkmi. Do Noci múzeí a galérií 2020 sa zapojí spolu sedem župných kultúrnych zariadení, ktoré pripravili celkom desať aktivít. Svojim návštevníkom ponúknu výstavy, prezentácie aj edukačné aktivity pre celú rodinu v online priestore,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.
V sobotu, 14. novembra 2020 od 17:00 si budú môcť záujemcovia a návštevníci múzea virtuálne z pohodlia domova vychutnať okrem prehliadok expozícií aj aktuálne prebiehajúce výstavy múzea - Jaskyne UNESCO v Národnom parku Slovenský kras, a Divadelná Rožňava – Rozsnyói Színházi Élet. Noc múzeí a galérií 2020 bude k dispozícii na webovej stránke múzea, www.banmuz.sk, rovnako aj na YouTube kanále Baníckeho múzea v Rožňave, kde okrem spomínaného podujatia nájdu aj ďalší zaujímavý obsah.

Zverejnené v Múzeá