pondelok, 10 február 2020

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zriadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo pre prázdninujúcich žiakov materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl podujatie s názvom „Jarné prázdniny v Baníckom múzeu“. Podujatie sa uskutoční v dvoch termínoch, a to v utorok 3. marca a vo štvrtok 5. marca 2020, so začiatkami o 10:00 a 15:00 hod. v priestoroch Zážitkového centra SENTINEL na Šafárikovej ulici č. 43 v Rožňave.
Múzejníci, ako už tradične, aj tento rok pripravili pre malých bádateľov naozaj bohatý program, v ktorom nebude chýbať ani prehliadka Expozície prírody Slovenského krasu a priľahlých oblastí, spojená s prehliadkou novootvorenej Exteriérovej geologickej bádateľne.

Zverejnené v Múzeá

Puspa a Zahra. Dve exotické mená, nositeľkami ktorých sú o nič menej exotické mladé stážistky z Indonézie, ktoré zavítali do našej Základnej školy J. A. Komenského v Revúcej v rámci úspešného projektu Educate Slovakia, do ktorého sme sa aj tento rok zapojili, a to už po tretíkrát. A tak sa hodiny angličtiny premenili na pestrú zmes aktivít, zameraných na rozvíjanie komunikačných zručností žiakov, trénovanie tímovej práce, ale aj upevnenie sebavedomia a možností lepšej sebaprezentácie. My sme našim stážistkám s patričnou hrdosťou sprostredkovali históriu nášho mesta a jeho klenotu – Prvého slovenského gymnázia. V popoludňajších hodinách pokračovali neformálne stretnutia a vzájomné spoznávanie našich rôznych kultúr a tradícií.

Zverejnené v Základné školy