piatok, 21 február 2020

Máme za sebou už viac ako polovicu školského roku 2019/2020 a teda je tu možno čas zhrnúť úspechy, ktoré za tú dobu dosiahli žiaci Základnej školy J. A. Komenského v Revúcej. A bolo ich hodne. Ich zbierka medailí je veľká. Darilo sa im v športových súťažiach i vedomostných olympiádach. A ako ?
Výsledky v okresných kolách:

1. miesto – cezpoľný beh dievčat, cezpoľný beh chlapcov, basketbal chlapcov, basketbal dievčat, volejbal dievčat, volejbal chlapcov, florball dievčat, SK FLOBALL Liga, streľba chlapcov, streľba dievčat, Olympiáda slovenského jazyka – Tamara Molentová, Technická olympiáda – Róbert Biž, Marek Gomori, Diana Slivenská, Biologická olympiáda – Nina Natália Vavreková, Dejepisná olympiáda – Eva Candy Fumero-Diaz,

Zverejnené v Základné školy

„Keď ideš cez púšť, nehádaj sa s ťavou.“
„Buď trpezlivý, aj vajce raz odíde na vlastných nohách.“
„Slona nikdy neunaví nosiť chobot.“

Staré africké príslovia používajú pre názornosť zviera – ale hovoria o ľudských vlastnostiach. To už je taký náš prastarý ľudský zvyk. V bájkach už tritisíc rokov poukazujeme na neľudské správanie človeka, namiesto toho, aby sme sa jednoducho poľudštili. V živočíšnom tranze si nadávame do volov, somárov či svíň, neuvedomujúc si, že takto sa už ani zvieratá nesprávajú. Ba v mnohých ohľadoch by nám mohli byť vzorom.

Zverejnené v Výstavy