štvrtok, 27 február 2020

Gemerské osvetové stredisko pripravilo počas jarných prázdnin (2. - 6. marca 2020) tvorivé dielne pre rodiny s deťmi. Okrem prípravy tradičných jedál si môžu návštevníci vyskúšať aj výrobu keramiky či zdobenie kraslíc.
Bohatá programová ponuka Gemerského osvetového strediska (GOS), kultúrneho zariadenia Košického samosprávneho kraja, počas jarných prázdnin je pripravená pre rodiny s deťmi. Aktivity sú zamerané na tradičnú ľudovú kultúru a tematicky prispôsobené jarným zvykom. Prebiehať budú v remeselníckych dielňach Domu tradičnej kultúry Gemera. Novinkou tohtoročnej ponuky sú krátke vzdelávacie programy v mobilnom planetáriu.

Zverejnené v Vzdelávanie

V minulosti boli okresy Rožňava a Revúca spojené a futbalové kluby patrili spolu do Okresného futbalového zväzu Rožňava. Jedným z popredných klubov Revúckeho okresu bol Slovmag Jelšava. Preto si náš spolupracovník Ing. Štefan Tomášik vybral tento klub a napísal o ňom článok. V príspevku je detailne opísaná sezóna 1996 / 1997 kedy Jelšava pôsobila v 2. lige. Článok obsahuje fotografiu mužstva, súpisku, tabuľky, výsledky jednotlivých zápasov, pričom ku každému zápasu je uvedená zostava, autori gólov, karty, prípadne diváci.
Káder: Kamesch, Gažovič - Chudík, Diagne, Fall, Dubec, Krochta, Krivjančin, Fatľa, Bukovec, Medvec, Nikitin, Kamenský, Dvorský, Sasák, Vasilenko,

Zverejnené v Futbal