piatok, 15 máj 2020

Výstavu Šarlota Bottová: Výber z tvorby Gemersko-malohontské múzeum pripraví ako prvú po uvoľnení opatrení v súvislosti s pandémiou Covid 19. Bude sprístupnená bez vernisáže od 19. mája 2020.
Šarlota Bottová sa v rámci výtvarného umenia venuje najmä kresbe portrétov. V rámci svojej tvorby ich namaľovala vyše sto, pomerne veľké množstvo na objednávku, no postupne, s rastúcim záujmom verejnosti, aj pre potreby výstav. Svoje diela vystavovala napríklad v Prahe (2016), na výstave amatérskych rómskych umelcov AraArt v Košiciach (2017), v Hnúšti (2017) a v Rimavskej Bani.

Zverejnené v Múzeá

Náš spolupracovník Ing. Štefan Tomášik pripravil príspevok o futbalovom klube Slovmag Jelšava, ktorý reprezentoval horný Gemer viacero sezón aj v II. lige. Tentokrát vybral sezónu 1998 – 1999, ktorá bola pre klub v 2. lige posledná. V príspevku uvádza súpisku Jelšavy, prípravné a majstrovské zápasy, zostavy Jelšavy, tabuľky a fotografiu.

Súpiska: Gažovič, Belica, Pulen – Szaniszló, Nikitin, Černega, Kuzma, Grendel, Lunter, Vojčík, Krivjančin, Medvec, Zlacký, Poruba, Lukáč, Kamenský, Gočaltovský, Síč, Pazúr, Kaňa, Kaprál, Buvala, Struhár, Valent, Kubus, Blaha, Šimšaj

Letná príprava:

Zverejnené v Futbal