streda, 29 júl 2020

V polovici júla sme na stránke Maj Gemer predovšetkým futbalovú obec nášho okresu informovali, že sa po koronavíruse a pred novým ročníkom uskutoční Konferencia Oblastného futbalového zväzu v Rožňave. V stredu 29. júla sa nám ozval sekretár ObFZ Ladislav Dávid, ktorý nám potvrdil, že v stanovený deň, teda 24. júla o 17.30 hodine na štadióne MFK v Rožňave bola pripravená a konferencia sa aj uskutočnila. Viedol ju predseda ObFZ pán Jozef Džubák, ktorý na konferencii privítal prítomných 17 zástupcov klubov z celého okresu. Dôležité bolo, že spoločne odhlasovali novú organizáciu oblastných futbalových súťaží. V kategórii dospelých sa rozhodlo, že budú dve súťaže. V 6. lige v ročníku 2020/2021 bude štartovať 13 družstiev. Podľa toho ako im boli pridelené čísla sú tieto: č. 1. OFK Vyšná Slaná, 2: TJ Sokol Pača, 3. TJ Tatran Betliar, 4. TJ Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka, 5. FK Baník Drnava, 6. OTJ Honce, 7. TJ Baník Rakovnica, 8. FK Hrhov, 9. TJ Zlatý klas Dlhá Ves, 10. TJ Baník Rožňavské Bystré, 11. FK Plešivec, 12. MFK Dobšiná, 13. FK Gemerská Hôrka.

Zverejnené v Futbal

Holding ECO – INVESTMENT, a. s. patrí k prvým, ktorí začali s pomocou hneď po vypuknutí „koronakrízy.“ Na pomoc pre ohrozených vyčlenil 3 milióny EUR. Desiatky kamiónov s papierovou hygienou a ochrannými rúškami rozviezli už v prvých týždňoch do obcí a osád na Liptove, na Horehroní a na Spiši. Ďalšie dodávky odišli do škôl a nemocníc krajských a okresných miest. V týchto dňoch vyčlenil ďalšie financie na potravinovú pomoc pre najchudobnejšie obce a osady na Gemeri.
„Nikdy si nekladiem otázku či pomôcť alebo nie. Som presvedčený, že pomáhať je morálnou povinnosťou úspešných ľudí a je morálnou povinnosťou úspešných spoločností pomáhať komunite, v ktorej pôsobia. Sociálna pomoc je súčasť našej firemnej kultúry už viac ako dvadsať rokov. Samozrejme, prioritne pomáhame v regiónoch, kde pôsobia naše fabriky.

Zverejnené v Pomôžme si