pondelok, 06 júl 2020

Odborný týždenník Zdravotnícke noviny aj tento rok, a to už po šiestykrát, vyhlásil anketu TOP LEKÁRI  na Slovensku vo viacerých kategóriách. V sieti nemocníc a polikliník ProCare a Svet zdravia sa do nej aj po minuloročnom úspechu s radosťou zapojili a do ankety je prihlásených desať výborných špecialistov. V kategórii Psychiatria nominovali MUDr. Janu Greškovú, primárku psychiatrického oddelenia rožňavskej nemocnice a zároveň hlavnú lekárku siete ProCare a Svet zdravia pre psychiatriu.

MUDr. Janu Greškovú v rožňavskej nemocnici pracuje už 29 rokov. Nastúpila do nej po absolvovaní atestácie v odbore anestéziológia a intenzívna medicína, avšak v roku 1995 sa rozhodla odbor zmeniť. Zaujali ju osudy pacientov so psychickými poruchami a snaha im pomôcť ju nasmerovali na psychiatrické oddelenie rožňavskej nemocnice, kde začala pôsobiť ako sekundárny lekár.

Zverejnené v Nemocnice

Futbalový klub FK Zlatý Klas Dlhá Ves patril k stabilným účastníkom najvyššej futbalovej okresnej súťaže 1. triedy a aj v súčasnosti 6. ligy. Výnimkou bola sezóna 2007/2008 kedy klub pôsobil v 2. triede (terajšia 7. liga). Aj preto si náš spolupracovník Ing. Štefan Tomášik vybral tento klub a napísal o ňom článok. V príspevku je detailne opísaná sezóna 2000/2001, autor uvádza káder, fotografiu, výsledky a tabuľky.
Káder: Jobbágy – Orel, Barkai, Farkaš, Zoller, T. Segyo, V. Segyo, Szeman, Maté, V. Ferdinand, L. Ferdinand, Csotó, Arp. Pomaj, Att. Pomaj, N. Pomaj, Blatník, Kankula, Repka, L. Novák, A. Novák, Varga, Ruszó, Rákay.

Zverejnené v Futbal