utorok, 29 september 2020

Slovenský zväz kickboxu v spolupráci s domovským klubom Fortis Lučenec usporiadal v dňoch 25.-26.9.2020 v mestskej športovej hale Arena v Lučenci Majstrovstvá SR v kickboxe pre rok 2020. Lučenec prívítal cez 130 reprezentantov v 468 štartoch z 31 športových klubov Slovenska. Bojovalo sa vo všetkých štýloch Pointfigting, Lightcontact, Kicklight, na tatami aj v ringu Fullcontact, K1, Lowkick a vo všetkých vekových kategóriách. Reprezentanti Revúcej získali celkom 10 medailí, niektorí vypadli z medailového postu. Martina Székelyová, jedna z najlepšie pripravených pretekárok, prestúpila v mladom veku do vyššej kategórie, v ktorej je aj konkurencia vysoká, pretože sa proti nej postavili ženy, ktoré už niekoľko rokov bojujú na úrovni Svet a EU. Naša najúspešnejšia pretekárka, Alžbeta Teličáková, vypadla z medailového postu. Keď vyhrala, tak ju diskvalifikovali za exit, pričom sme podali aj protest. Vladimír Baraník po dlhšej pauze nestíhal kondične, ale každým zápasom rástol a podával lepšie výkony.

Zverejnené v Kickbox

Výrobky umelcov z Košického kraja možno obdivovať v Dome remesiel na Hrnčiarskej ulici v Košiciach od 3. do 30. októbra 2020.
Remeselnícky inkubátor (RINK) Gemer, prvý v Košickom kraji, sa za sedemnásť mesiacov od svojho založenia postupne posúva k naplneniu svojich cieľov. Viacero plánovaných aktivít obmedzili opatrenia v súvislosti s COVID-19, avšak väčšina sa koná v zamýšľanom termíne.
Tento rok si Remeselnícky inkubátor, ktorý funguje pri župnom Gemerskom osvetovom stredisku, okrem iného predsavzal predstaviť širokej verejnosti výrobky a produkty tradičných remesiel súčasných tvorcov. Dedičstvo v podobe remesiel je stále živé a teší sa priazni i v modernej dobe, čo napovedá aj názov podujatia. „V zozname nehmotného dedičstva UNESCO má Slovensko zapísaných niekoľko pokladov, medzi nimi aj drotárstvo, modrotlač či fujaru.

Zverejnené v Výstavy