nedeľa, 16 máj 2021
nedeľa, 16 máj 2021 18:47

FK Magnezit Jelšava v sezóne 1990/1991

Futbalový klub Magnezit Jelšava patril v minulosti medzi popredné kluby na Gemeri. Svedčí o tom účinkovanie v I. SNL. Práve príspevok nášho spolupracovníka Ing. Štefana Tomášika opisuje účinkovanie tohto futbalového klubu v I. SNL, presnejšie v sezóne 1990/1991. Klub síce bol po jeseni na zostupovej priečke, po zlepšenej jari sa však v súťaži udržal. Článok obsahuje káder, výsledky na jeseň, výsledky na jar, tabuľky a niekoľko zostáv. Text dopĺňa fotografia.

Káder: Miroslav Kováč, Igor Schmiedl – Milan Barna, Vladimír Marchevský, Ľubomír Spišák, Pavol Lukáč, Miroslav Regec, František Boskovič, Daniel Balon, Stanislav Michlík, Miroslav Bobka, Ján Fatľa, Jaroslav Putera, Štefan Palík, Elemír Baláž, Ľubomír Dzura, Jozef Slobodník, Jaroslav Figúr, Richard Hamšík, Miloš Leng, Gabriel Boroš, Ján Zdechovan, Martin Petalík
Tréner: Rudolf Tauber

Zverejnené v Futbal

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, dňa 19. 5. 2021 (streda) o 17:30 pozýva na online spevácky workshop, ktorý je zameraný predovšetkým pre ďalšie vzdelávanie folkloristov, pedagógov či vedúcich detských kolektívov.
„Spevácke domy, čiže workshopy zameriavame na prípravu spevákov, interpretov každej vekovej kategórie so zámerom riešiť aktuálnu problematiku vo folklórnom hnutí. Od roku 2014 sme ich realizovali už desiatky, tak pre odbornú verejnosť, ako aj pre priaznivcov ľudovej piesne. Tentokrát sme vybrali tému určenú nielen pre folklórne kolektívy, folkloristov, ale aj pre učiteľov, ktorí sa v rámci vzdelávacieho procesu či krúžkovej aktivity stretávajú s prípravou detí na prezentáciu ľudovej piesne,“ uvádza Mária Hlaváčová, manažérka kultúry GOS.
SPEVÁCKY WORKSHOP I. sa tentokrát uskutoční vo virtuálnom priestore s hlasovou pedagogičkou Katarínou Kišidayovou DiS. art. a bude zameraný na prípravu detských interpretov ľudovej piesne na spevácke súťaže. Témy interaktívnej prednášky sú: hlasové rozcvičky pre deti, ako správne pracovať s hlasovou hygienou, výber vhodnej piesne, tóniny, či práca s korepetítorom.

Zverejnené v workshop