sobota, 22 máj 2021
sobota, 22 máj 2021 17:55

FK Baník Lubeník v sezóne 1992/1993

Futbalový klub Baník Lubeník patril na začiatku deväťdesiatych rokov medzi popredné futbalové kluby na Gemeri. Svedčí o tom napríklad účinkovanie v 2. SNL – skupine východ. Aj preto si náš spolupracovník Ing. Štefan Tomášik vybral tento futbalový klub a napísal o ňom článok. Príspevok obsahuje káder, fotografiu, výsledky na jeseň, výsledky na jar, jarnú prípravu a tabuľky.

Káder: Igor Vavrek, Arpád Szilágyi – Dalibor Strmeň, Rudolf Šavlík, Vladimír Sajko, Ján Lenhart, Slavomír Spišák, Juraj Velk, Pavol Ševc, Roman Medvec, Peter Majoroš, Jaroslav Putera, Marián Levický, Vladimír Gallo, Igor Jakubička, Július Andrášik, Ľubomír Lindák, Emil Urc, Ladislav Béreš, Ján Krajňák, Jozef Tóth, Ján Mihál, Ladislav Tomi, Sklenár
Tréner: Alojz Fandel

Zverejnené v Futbal

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo pre vedúcich detských folklórnych súborov ďalšie inšpiratívne stretnutie. V stredu 26. 5. 2021 o 16:00 hodine so skúsenou lektorkou, tanečnou pedagogičkou a choreografkou Mariannou Svoreňovou ako príklad dobrej praxe predstaví jej prácu s deťmi v detskom folklórnom súbore Hanička z Košíc. Tento ONLINE seminár je určený najmä pedagógom a vedúcim detských folklórnych súborov, ktorí intenzívne pracujú na zlepšení úrovne detského tanečníka.
V rámci tanečného seminára si predstavíme zaujímavé metódy vzdelávania v oblasti ľudového tanca, ktoré sú mimoriadne obľúbené v kolektíve. V závere prednášky bude priestor aj na otázky v otvorenej diskusii. Radi privítame z pohľadu účastníkov aj konkrétne situácie, ktoré si budeme môcť vysvetliť a ukážkovo vyriešiť. V rámci projektu Dedičstvo inšpiruje budeme v roku 2021 realizovať aj ďalšie vzdelávacie aktivity, ktoré sa po dlhšej pauze folklórnych aktivít priam žiadajú,“ uviedla Mária Hlaváčová, manažérka GOS.

Zverejnené v Folklór