sobota, 29 máj 2021

V čase, keď sledujeme najvyššie zápolenie slovenských športovcov na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Lotyšsku, veľmi sa ma dotkla informácia, ktorú som si prečítal na internetovej stránke. Súvisela s jedným najvzácnejších športovcov Rožňavy i snáď celého Gemera, ktorý sa veľmi aktívne zapojil do šírenia stolnotenisového športu v tomto regióne.
Poznal som sa osobne počas môjho novinárskeho pôsobenia v okresných novinách Zora Gemera. Neobyčajne aktívne i zanietene šíril tento druh športu nielen medzi študentmi a mladými talentovanými športovcami i športovkyňami prostredníctvom okresných novín. Vtiahol ma skôr ako fanúšika tohto športu aj pri organizovaní dôležitých majstrovstiev, najprv Slovenska a potom Československa. 
Bola to veľká oslava stolného tenisu v okrese Rožňava a potom i prvého stolnotenisového turnaja na Slovensku, ktorý sa uskutočňuje vždy na samom začiatku nového roku v Gemerskej Polome. Moja rodná obec Rožňavské Bystré v tom čase bola dobrým žriedlom na talentovaných hráčov. Mená ako Ladislav Babič, Ján Tomko, Ondrej Gajdoš, Marta Dobošová so sestrou Evou sa takisto zapísali zlatými písmenami do diania tohto zaujímavého súťaženia. 

Zverejnené v Stolný tenis
sobota, 29 máj 2021 12:10

FK Baník Drnava v sezóne 2017/2018

FK Baník Drnava patrí medzi stabilných účastníkov 6. ligy ObFZ Rožňava. V najvyššej okresnej súťaži účinkuje od roku 2011, pričom patrí medzi popredné futbalové kluby. V príspevku nášho spolupracovníka Ing. Štefana Tomášika sa dozvedáme o jej výsledkoch v ročníku 2017/2018. Článok okrem výsledkov obsahuje aj káder, fotografiu, prehľad strelcov a tabuľky.
Káder: Denis Zakhar, Tomáš Parada – Peter Búlik, Róbert Kovács, Michal Ondrej, Erik Polyák, Karol Bakoš, Jozef Görgei, Jakub Čeľovský, Norbert Vozár, Tibor Kardoš, Michal Maliňák, Miroslav Mázik, Gellert Zsilla, Ján Kovács, Daniel Tisza, Jaroslav Barczi, Jakub Maliňák, Dalibor Babič, Brian Šoltés, Kilián Šoltés, Roman Kováč, Dávid Fodor, Timotej Lipták, Jozef Rencsok, Tomáš Szilágyi.

Výsledky na jeseň:

Zverejnené v Futbal