utorok, 11 október 2022
utorok, 11 október 2022 22:12

Stretli sme sa Na strieborných vlnách

V stredu 5. októbra 2022 v Kultúrnom dome v Rimavskom Brezove sa uskutočnila prehliadka záujmovej tvorivosti seniorov a tanečná tvorivá dielňa Na strieborných vlnách. Zúčastnili sa jej Kluby dôchodcov, Kluby záujmovej tvorivosti seniorov a členovia Jednoty dôchodcov z Rimavskej Soboty, Čerenčian, Rimavského Brezova, Tisovca, Klenovca a Hnúšte. Zástupcovia jednotlivých organizácií predviedli činnosti, ktorým sa venujú vo svojom voľnom čase – spievali, recitovali, hrali scénky. V druhej polovici stretnutia prebehla hudobno-tanečná tvorivá dielňa. Do tanca i pre zábavu hrali členovia hudobného zoskupenia RS 6.

Zverejnené v Seniori
utorok, 11 október 2022 13:13

Cesta životom Zoltána Fábryho

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje k výstave Vox Humana sprievodné podujatie s názvom Cesta životom Zoltána Fábryho, ktoré sa uskutoční 13. októbra 2022 v priestoroch Galérie Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25.
Pre záujemcov bude pripravená prednáška Dr. Lászlóa Mátého, ktorý sa zaoberal výskumom života a diela spisovateľa. Súčasťou podujatia bude aj premietanie dokumentárneho filmu o Zoltánovi Fábrym s názvom Pustovník zo Štósu. Dokument bol natočený v roku 2020 pre SNM – Múzeum kultúry Maďarov na Slovensku v spolupráci s OZ Tradície a hodnoty a s finančnou podporou Fondu na podporu národnostných menšín. Na záver budú môcť účastníci absolvovať aj prehliadku samotnej výstavy.

Zverejnené v Múzeá