piatok, 01 júl 2022

Posledným kolom sa minulú nedeľu (26.6.2022) skončili zápasy najvyššej futbalovej súťaže okresu Rožňava. Sezóna 2021/2022 tak bola prvá skončená po dvoch rokoch, keď kvôli Covid opatreniam sa dve sezóny nedohrali. Víťazom 6.ligy ObFZ Rožňava sa tretí krát po sebe stal OFK Vyšná Slaná, čo sa v dlhodobej histórii tohto športu v rožňavskom okrese nikomu nepodarilo. Pohár pre víťazné mužstvo prišiel odovzdať predseda ObFZ RNDr. Ján Džubák, ktorý hráčom OFK Vyšná Slaná poďakoval za športové výkony počas celej sezóny. Po ňom nasledoval príhovor starostu obce Vyšná Slaná Ing. Dušana Gallu. Vo svojom príhovore takisto poďakoval predovšetkým hráčom OFK, vyzdvihol ich športového ducha a nadšenia pre tento krásny šport, poďakoval takisto trénerovi T. Krištofovi, vedúcemu mužstva R. Zábrelovi, tajomníkovi OFK Ing. V. Lukáčovi a videotechničke L. Brdiarovej za ich prácu počas celej sezóny. V mene fanúšikov sa hráčom a výboru OFK poďakoval Ing. J. Hric. 

Zverejnené v Futbal

Pani učiteľka z Materskej školy v Držkovciach dňa 27. júna 2022 ohlásila požiar na školskom dvore. Deti už čakali na miestnych dobrovoľných hasičov pred budovou škôlky. Veľmi sa potešili, keď počuli sirénu z prichádzajúceho IVECA DAILY. Hasiči dlho neváhali, natiahli vedenie a uhasili požiar. Našťastie, išlo len o ukážku hasebných prác hasičov.

Po tejto ukážke členovia DHZ Držkovce ukázali svoju výstroj, deti si vyskúšali prilbu, popozerali si IVECO DAILY. Mohli si vyskúšať, ako sa pracuje s hadicami. Na záver boli deti obdarené sladkosťami.
Bolo to vydarené predpoludnie, kde sa deti potešili inej forme vzdelávania, ako sú zvyknuté.

Zverejnené v DHZ