utorok, 09 august 2022

Členovia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v Jelšave boli oslovení vedením Mestských lesov, s. r. o. v Jelšave (MsL) o spoluprácu počas Tretieho aktívneho dňa s Náučným chodníkom Hrádok. Dobrovoľní hasiči prijali túto ponuku s radosťou, už štvrtýkrát (nultý ročník v roku 2019) pripravili rôzne sprievodné aktivity pre deti rôznych vekových kategórií.
V sobotu 6. augusta 2022 sa pred 14.00 začali schádzať záujemcovia o turistiku, ale aj o sprievodné podujatia v okolí hotela Hrádok v rekreačnej oblasti na Hrádku.
Svoje stanovištia mali pripravené jelšavskí včelári, Mestské poľovnícke združenie Jelšavan, Štátne lesy SR, MsL, s. r. o., Mestské múzeum v Jelšave a v neposlednej miere jelšavskí dobrovoľní hasiči. Návštevníci si okrem prechádzky náučným chodníkom prišli na svoje.

Zverejnené v Náučné chodníky

Málokedy vídané Majstrovstvá Európy v Offroadtriale Eurotrial 2022 sa uskutočnili u nás na Slovensku v dňoch 29. –31.7.2022 priamo pod Kráľovou hoľou. V minulosti to bol región, ktorý sa zahrňoval ešte do Gemera. Teda, blízko u nášho terajšieho suseda. Preteky sa konali v kameňolome v Červenej Skale pri Šumiaci v okrese Brezno. Zišlo sa tu 80 najlepších posádok z celej Európy so svojimi originálmi až po vyskladané prototypy a špeciálmi, ktoré si zmerali sily v zložitom skalnatom teréne. Slávnostné otvorenie akcie bolo v piatok 29.7.2022 na námestí v obci Šumiac, a to predstavením jednotlivých pretekárov. Patrila k tomu aj prehliadka špeciálov a sprievodný program. Pre návštevníkov bolo zriadené parkovisko a stánky s občerstvením. Tak sa na majstrovstvá mohli dostať aj diváci zo vzdialenejších miest Slovenska.

Medzi prihlásenými i štartujúcimi posádkami sme mohli sledovať pretekárov z Anglicka, Bulharska, Česka, Dánska, Fínska, Maďarska, Nemecka, Rakúska, San Marina, Španielska, Švajčiarska, Švédska, Talianska a Slovenska. 

Zverejnené v Motoristický šport