piatok, 12 máj 2023
Aj tento rok v rámci 19. ročníka Európskej noci múzeí a galérií Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, srdečne pozýva všetkých do svojich expozícií zažiť nevšednú a čarovnú atmosféru múzea dňa 13. mája 2023. 
Pre toto podujatie, ktoré sa uskutoční v čase od 16:00 hod. do 23:00 hod., múzejníci pripravili bohatý program. Návštevníci múzea ho budú môcť zažiť v jeho troch prevádzkach. V Zážitkovom centre Sentinel budú mať rodiny s deťmi možnosť okrem prehliadky všetkých expozícií zapojiť sa do besedy o živote vlčej svorky s názvom Alfa a omega. Táto beseda začne o 17:00 hod. a na jej konci si deti vyrobia odznaky s vyobrazením vlka na pamiatku. Ak prídu návštevníci do Zážitkového centra Sentinel o 19:00 hod., budú patriť medzi prvých, ktorým predstavíme nové interaktívne prvky v Expozícii baníctva a hutníctva Gemera. Neskôr o 21:00 hod. sa návštevníci môžu zúčastniť kurátorskej komentovanej prehliadky tejto expozície zameranej na Rožňavskú Meterciu. 
 
Zverejnené v Múzeá

Štvrtý ročník pretekov Beh revúckym chotárom máme za sebou. Pretekov sa zúčastnilo 124 dospelých a do 200 detských pretekárov. Napriek nepriazni počasia a ťažkým podmienkam na trati bola nálada úžasná. Veríme, že sa preteky páčili, či už dospelým, ale aj deťom. Teší nás, že sme opäť mohli pomôcť aj opusteným psíkom z revúckych útulkov a že sa nám podarilo vyzbierať pár eur na nákup granúl. Tak, ako aj v minulých ročníkoch, aj v tomto boli súčasťou behu aj Detské bežecké preteky.
V prípade, že máte záujem o výsledky pretekov v dospelých kategóriách, môžete si ich pozrieť na https://my.raceresult.com/233023/results

Organizovanie pretekov takého rozsahu, ako je Beh revúckym chotárom nie je možné bez pomoci dobrovoľníkov a sponzorov. Takže by sme sa chceli poďakovať všetkým, čo nám pomáhali.

Zverejnené v Atletika