nedeľa, 14 máj 2023

D O S P E L Í

V. LIGA JUH VsFZ – 21. KOLO – 13.5.2023

MFK Rožňava – TJ Družstevník Malý Horeš 1:0 (1:0). G: F. Gyenes. ŽK: Y. Rogozhkin – 0. R: V. Michalík – T. Okruhlanský, D. Štefanko, DS: M. Černica. D.: 250.

ROŽŇAVA: Frederik Spišák - Jozef Korfanta (46´ J. Kovács), Filip Szabó, Dávid Bodnár, Yurii Rogozhkin (72´ T. Gecelovský), Gabriel Majoroš (C), Pavol Gere, Valerii Kovernyk, Michal Domik, František Gyenes, Filip Kovács (88´ A. Hajduk).

HOREŠ: Marek Markusek - Dionýz Šváb, Róbert Vaszily (67´ A. Jáger), Krisztián Docs, Erik Kováč, Tomáš Varga, Brian Gašparik, Alexander Batta, Štefan Kováč (C), Norbert Horňák, Martin Tóth.

Na hlavnom obrázku stránky videť situáciu, ktorá nastala tesne pred vsietením gólu do brány hostí. Neprešla ani polovica hodiny z hry, keď peknú prihrávu pred šestnástkou Horeša spracoval najmladší hráč stretnutia, iba 17-násťročný František Gyenes z Rožňavy a nečakane zavesil oblúčikom do rohu brány dosť prekvapeného brankára hostí Mareka Markuseka. Situácia sa potom do konca hry už strelecky nezmenila a domáci iba tesne zvíťazili nad malou dedinkou Východu a získali tri body do tabuľky. 

Zverejnené v Futbal
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, bude v nasledujúcich mesiacoch realizovať podujatia pre deti, mládež i dospelých v rámci projektu „Krásny Gemer“. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu. 
Gemer patrí k jedným z najkrajších slovenských regiónov. Krásna príroda, hrady, kaštiele, zrúcaniny, tajomné jaskyne, fresky v gotických kostoloch, významné technické pamiatky, remeselníci, folklór, divadelné umenie a množstvo ďalších zaujímavostí.
„Zabudnutý región? Ale kdeže. Gemer ukrýva oveľa viac, ako by ste možno čakali. Sú to v skutočnosti tie najkrajšie miesta Slovenska. Je tu pestrá mozaika prírodných i rekreačných lákadiel, ktoré majú čo ponúknuť, ako v lete, tak i v zime,“ povedala riaditeľka knižnice Iveta Kyselová. „Úvod projektu bude patriť folklóru, besede a prezentácii o živote a zvykoch ľudí v regióne, ako aj výstave krojov a krojovaných bábik,“ rozhovorila sa Miriama Tóthová, pracovníčka knižnice.
 
Zverejnené v Knižnice