Vytlačiť túto stránku
utorok, 21 august 2018 19:52

Kaštieľny deň v Jelšave priblížil históriu mesta z obdobia Koháryovcov Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Veľkou spoločenskou udalosťou minulého týždňa v Jelšave bol Kaštieľny deň. Organizátori ho pripravili na sobotu 18. augusta 2018. Ako svedčia ohlasy z Jelšavy, pripravili sa naň veľmi zodpovedne aj preto, že v tomto roku si pripomínajú aj 255 rokov od začiatku prestavby miestneho kaštieľa, o histórii ktorej sme v skratke priniesli informáciu s pozvaním na túto udalosť aj na našej stránke. Bohatý kultúrny program sa uskutočnil priamo na nádvorí kaštieľa, ktorý sa ale nachádza v dezolátnom stave už niekoľko rokov, napriek snahe Mesta Jelšava o jeho rekonštrukciu a spoločenské využitie.
Mnohí jelšavskí spoluobčania sa Kaštieľneho dňa osobne zúčastnili a keď pripomenieme, že do tohto diania prispela aj jazda vláčikom až z Košíc, Jelšavu navštívili aj milovníci histórie a jarmočných príležitostí z ďalekých Košíc i bližšieho Muráňa a Revúcej.

Keďže osobné vlaky už v súčasnosti nepremávajú, hoci železničná trať Plešivec - Jelšava - Revúca - Muráň si pripomína 125. výročie od jej otvorenia, mnohí aj z okolia využili aj túto príležitosť na účasť na Kaštieľnom dni.

Ako to vlastne počas Kaštieľneho dňa v Jelšave tohto roku bolo približujú aj fotografické zábery Petra Pobočeka, ktoré sú pripojené k tomuto článku.

(MG od)

Foto: Peter Poboček

 

Čítať 3661 krát Naposledy zmenené streda, 22 august 2018 11:31

Galéria obrázkov