Vytlačiť túto stránku
utorok, 09 október 2018 13:39

Revúca zažila ďalší ročník najkrajších jesenných podujatí Doporučený

Napísal(a) Grétka Citrjaková
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V poradí už 19. ročník Jazdy sv. Huberta a 6. ročník regionálnych poľovnícko-rybársko-včelárskych slávností sa uskutočnil v Revúcej 6. októbra 2018. Počas tohto slnečného dňa všetci účastníci na námestí pred Kohútom mali možnosť obdivovať rôzne výtvarné diela, vyrezávané tekvice, ochutnať výborné koláče, povoziť sa na koňoch, hlasovať v súťaži, zabaviť sa s deťmi pri bublinkovej Hubble-bubble show, odfotiť sa v tematickom ráme a mnoho ďalšieho. Medzi súťažami nechýbali ani tie tradičné, ako je skladanie klátika, lov jeleňa, rúbanie dreva, dostihové súťaže, ale aj hon na líšku. Sokoliari predviedli úžasné kúsky s dobre vychovanými operencami, psíčkari si prišli na svoje pri prehliadke plemien poľovných psov

a pri ukážkach jazdeckej polície, ktorá v úvode otvorila celý program, sme doslova onemeli. Na pódiu sa striedali vystúpenia materských a základných škôl, tanečných a speváckych skupín a čerešničkou na záver podujatia bola výborná hudba country bandu Betliarske vidly. Je naozaj ťažké slovami opísať atmosféru sobotňajšieho dňa, preto Vás pozývame pozrieť a zaspomínať si spolu s nami na tohtoročnú Hubertovu jazdu prostredníctvom priložených fotografií.

A napriek tomu, že výtvory našich kreatívcov boli krásne všetky, predsa len po hlasovaní odbornej poroty a verejnosti sme vybrali niekoľko najlepších ... 

Tu sú víťazi 19. ročníka:

Za netradičný výrobok s názvom „Múdrosť jesennej kompozície“ získala špeciálnu cenu Stredná odborná škola gen. Viesta, konkrétne kolektív žiakov I. U a II. U triedy.

Najlepší koláč: 1. miesto Oľga Hižnayová – tekvicové muffiny, 2. miesto Elena Kochjarová – jesenné snívanie, 3. miesto Mária Mogyorodiová – jesenné ruže.

Najkrajšia vyrezávaná tekvica: Odborná porota: 1. miesto Šimon a Nina Mišankovci za „Strašiaka“, 2. miesto Sabina Maťková za „gaštanového koníka s kočom“ a 3. miesto Vikinka Pavková za „tekvicový dom s balkónmi“. Cena verejnosti: 1. miesto Filip Hižnay, 2. miesto Lili Belánová, 3. miesto Vanda Almáši.

Najkrajšia maľovaná tvár: 11-členný kolektív žiakov ZUŠ Revúca, lebo oni namaľovali všetky najkrajšie maľované tváre.

Sekanie sekerou: Lukáš Dobšinský, I. B, Lubeník.

Skladanie klátika: Marcel Krštieň, II. A, Muráň.

Lov jeleňa: Sofia Šebešténová I. A, ZŠ Hviezdoslavova.

Jazda zručnosti na koni: Betina Šimko na koni Elvis.

Dostih: 1. miesto Laura Kočišová, 2. miesto Jano Šimko, 3. miesto Gabriela Smereková.

Celkový víťaz Hubertovej jazdy: Martina Hrbálová na koni Legenda.

Gratulujeme a dovidenia v Revúcej na Hubertovej jazde 2019...!

Grétka Citrjaková,

Fotografie: Peter Poboček

 

Čítať 2201 krát Naposledy zmenené nedeľa, 14 október 2018 20:33

Galéria obrázkov