Vytlačiť túto stránku
streda, 05 jún 2019 13:21

Lubeník po prvýkrát oslávil svoj Deň Doporučený

Napísal(a) M.P.
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Výročné dni majú mimoriadne miesto nielen v živote človeka, ale aj v živote našej obce. Pri príležitosti 592. výročia prvej zmienky o obci usporiadala Obec Lubeník prvýkrát svoj Deň. A tak prvý jún patril nielen deťom, ale aj všetkým obyvateľom Lubeníka. Zaujímavý a bohatý program "vyhnal" ľudí z príbytkov do slnkom zaliateho lubeníckeho šadióna, ktorý sa zaplnil tak, ako si pamätajú len skôr narodení.
Podujatie otvoril starosta obce Milan Pavko. Pestrú paletu piesní, ľudových tancov, slova a divadelného umenia ponúkli žiaci Základnej školy Sama Tomášika s materskou školou. O dobrú zábavu sa postaral aj spevácky súbor obce Nezábudka, Stano Vitáloš – spevák, imitátor a zabávač, folkórne súbory Šumiačan a Húžva. Zlatým klincom programu bolo vystúpenie Pavla Hammela.

Malý jarmok v areáli štadiónu ponúkol možnosti drobných nákupov, ale aj občerstvenia v stánkoch s lahodnými pochúťkami a typickými jarmočnými nápojmi ako pivo a medovina. Jarmočnú náladu zvýraznili nielen rôzne atrakcie pre deti, ale aj prítomnosť jazdcov s pretekárskymi autami, dobrovoľných hasičov s ukážkou hasičskej peny, koníkov, na ktorých si mohli deti zajazdiť, nechýbala streľba zo vzduchovky a ukážky žonglérskych kúskov i sokoliarskeho umenia.

Celým štadiónom sa niesla vôňa guláša z kotlov 8 súťažných družstiev. Návštevníci si tak mohli naplniť nielen duchovné, ale aj telesné potreby. Bohatý kultúrny program uzavrela diskotéka a voľná zábava, ktorá pokračovala až do neskorej noci.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa na príprave podujatia podieľali, a to poslancom obecného zastupiteľstva, členom kultúrnej komisie pri obecnom zastupiteľstve, zamestnancom školy a všetkým súťažiacim vo varení guláša. Lubeníčania a široká verejnosť z okolia si odniesli so sebou skvelú náladu a nabili sa pozitívnou energiou, pretože len vďaka obetavosti a zanietenosti všetkých dobrovoľníkov pre správnu vec obce sa mohlo toto vydarené podujatie uskutočniť.

M.P.

Fotografie: Peter Poboček

 

Čítať 4206 krát Naposledy zmenené streda, 05 jún 2019 16:10

Galéria obrázkov

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Jaroslava streda, 05 jún 2019 16:44 Napísal(a) Jaroslava

    Chýba v článku?bolo to po druhýkrát