Vytlačiť túto stránku
piatok, 16 august 2019 13:17

Po druhýkrát sa uskutoční spoločenské podujatie Poklady Železníka Doporučený

Napísal(a) Ladislav Bene
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V sobotu, 24. augusta 2019 sa už po druhýkrát uskutoční v Železníku spoločenské podujatie Poklady Železníka. Program sa začína od 14-ej hodiny, kedy sa budú môcť tí najmenší zapojiť do tvorivých dielní až do približne 16.30. Od 14.30 bude pre tých, čo chcú viac spoznať toto jedinečné miesto, pripravená komentovaná prehliadka banských kolónií v Železníku. Zastavíme sa pri zaujímavých stavbách zo začiatku 20. storočia, napr. aj pri drevenej kolkárni a spoznáme zabudnuté miesto pri banskej kaplnke. Neskôr, od 17.30 sú v historickom kine Stachanov pripravené dve veľmi zaujímavé prezentácie. Pán Norbert Mogyorósi z Baníckeho múzea v Rožňave porozpráva o Železníku a jeho postavení v dejinách ťažby železnej rudy. O gotických kostoloch na Gemeri porozpráva Peter Koška z OZ Gotická cesta.

Pre návštevníkov počas akcie, okrem rôznych stánkov, bude pripravený aj výborný guláš a pravé Sirkovské guľky s dynamitom. 

Pre návštevníkov z Revúcej a okolia budú zabezpečené aj autobusové spoje s odchodom z Revúcej (parkovisko pri Bille) o 15.15 a na večerný program o 18.15. Po skončení podujatia bude premávať aj spiatočný spoj.

Vyvrcholením celej akcie bude vystúpenie rockovej kapely ZEUS z Nitry, ktorá zahrá najväčšie rockové hity z 80-tych rokov ako Led Zeppelin, Queen, Bon Jovi, AC/DC, Status Quo a iné.

zelez DSCN1522    zelez DSCN1562    zelez DSCN1671 

 

Účastníci večerného programu sa môžu tešiť aj na tombolu o zaujímavé ceny. Nový LED televízor si odnesie majiteľ jednej zo vstupeniek.

Aktuálne informácie k podujatiu nájdete na facebook profile: facebook.com/pokladyslovenska.

Vstupenky je možné si zakúpiť aj online na: https://www.inviton.eu (odkaz: https://www.inviton.eu/e-10011/poklady-zeleznika-2019-koncert-zeus).

Ladislav Bene

 

 

Čítať 1489 krát Naposledy zmenené sobota, 17 august 2019 17:10