Vytlačiť túto stránku
sobota, 14 september 2019 14:34

Septembrové stretnutie primátora mesta Revúca s občanmi Doporučený

Napísal(a) Mgr. Patricia Šefranová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

„Žiadny zápas, žiadny boj, iba príjemný rozhovor“ – aj v tomto duchu sa nieslo šieste stretnutie Revúčanov s primátorom, ktoré sa tentokrát uskutočnilo 11. septembra 2019 v priestoroch Základnej školy Hviezdoslavova o 15:30 hod. Okrem stálej zostavy zástupcov mesta – primátor mesta Ing. Július Buchta, prednostka MsÚ Ing. Eva Kučeráková, náčelník MsP Jozef Gašpar, vedúca odd. regionálneho rozvoja Ing. Bibiana Jankóšiková, vedúca odd. životného prostredia a verejného poriadku Ing. Lenka Rekenová, sa stretnutia zúčastnil aj poslanec Mestského zastupiteľstva Jaroslav Vredík. Po úvodnom privítaní, primátor mesta prenechal priestor občanom na ich otázky, ale aj postrehy na zlepšenie kvality života v meste.

Diskusiu, ktorá navodila príjemnú komornú atmosféru, otvoril občan žijúci v Revúcej necelých 8 rokov. Svojím prejavom vyjadril zaujímavý pohľad na život v meste a inšpiroval tým vedenie mesta vyvíjať ďalšie aktivity v oblasti sociálneho rozvoja.

Počas jeden a pol hodinovej debaty zazneli témy: cesty a chodníky a ich blížiaca sa zimná údržba, priechody pre chodcov, verejné osvetlenie, či mobilná aplikácia City Monitor.
Zo strany občanov sa zároveň spomínalo i ďakovalo za prvé rozvojové aktivity primátora ešte vo funkcii viceprimátora, ale odzneli aj odporúčania vedenia mesta na to, ako si uľahčiť prístup k niektorým odpovediam.

revuca buchta 20190911 160532 2a

Stretnutia sú organizované postupne v každom volebnom okrsku, aby sa samospráva oboznámila s potrebami ľudí žijúcich v danej lokalite. Ďalšie stretnutie sa uskutoční 16. októbra 2019 v budove Mestskej polície Revúca, na ul. Remeselnícka 1, opäť o 15:30 hod.

MGR. PATRICIA ŠEFRANOVÁ

(Zdroj: Revucke listy online)

 

Čítať 1288 krát Naposledy zmenené nedeľa, 15 september 2019 16:25