štvrtok, 14 november 2019 14:20

Neočakávané udalosti stredajšieho tragického večera v Revúcej prinášajú množstvo klamlivých správ a obvinení, ktoré pomáhajú manipulovať verejnú mienku Doporučený

Napísal(a) MsÚ Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 13.11.2019 o 14:00 hod. bol vyhlásený III. stupeň povodňovej aktivity pre územie mesta Revúca na vodnom toku Muráň. Monitorovanie aktuálnej situácie vodných tokov v rámci celého územia mesta prebiehalo už v skorých ranných hodinách, a to v súčinnosti so správcom povodia Slanej a Hasičským a záchranným zborom Revúca.
Na miestach (vrátane útulku), ktoré si vyžadovali záchranu, pracovali zamestnanci MsÚ v súčinnosti s Hasičským a záchranným zborom Revúca a Rimavská Sobota, dobrovoľnými hasičmi z Jelšavy a príslušníkmi OR PZ Revúca, pričom koordinácia záchranných prác zo strany mesta bola zabezpečená koordinátorom krízového štábu. Zamestnanci mesta, ktorí vykonávali opatrenia postupovali v zmysle odporúčaného postupu obcí pri povodniach a v zmysle zákona o ochrane pred povodňami.

Mesto nemôže ovplyvniť rozhodnutie, ktoré urobí dobrovoľník z vlastnej iniciatívy, pokiaľ nekontaktuje koordinátora alebo člena krízového štábu. Preto vedenie mesta mrzí, že v takejto krízovej situácii, ktorá priniesla neočakávané udalosti, ich médiá ohľadom vyjadrenia k nešťastnej udalosti doposiaľ nekontaktovali, ale šíria rôzne dezinformácie a obsahom spravodajských príspevkov zavádzajú čitateľov.

Nakoľko mesto nechce prispievať k šíreniu takýchto zavádzajúcich informácií, ďalšie stanovisko mesta bude zverejnené až po prešetrení situácie a vyjadrení OR PZ v Revúcej.

Vedenie mesta ďakuje všetkým záchranným zložkám za spoluprácu a profesionálny prístup v tejto ťažkej situácii a zároveň vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým pozostalým.

majgemer revuckel logo

 

Čítať 1682 krát Naposledy zmenené nedeľa, 17 november 2019 23:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!