Vytlačiť túto stránku
streda, 01 január 2020 13:23

Novoročný príhovor primátora mesta Revúca Ing. Júliusa Buchtu Doporučený

Napísal(a) Ing. Július Buchta
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vážení spoluobčania, milí Revúčania,

pokojné  vianočné  sviatky prežité v  kruhu  našich najbližších sú za nami a ani sme sa nenazdali, už „stojíme na prahu“ nového roka, od ktorého očakávame, že bude lepší a úspešnejší.

Pred rokom som po prvýkrát prevzal zodpovednosť za efektívne fungovanie mesta, uvedomujúc si, že jeho prosperita musí byť v súlade s Vašimi potrebami. Od začiatku svojho pôsobenia vo funkcii si vážim Vašu dôveru i podporu, vďaka ktorej som presvedčený, že naďalej budeme v nasadenom tempe rozvoja pokračovať.

Preto som veľmi rád, že spoločne s poslancami zastupiteľstva a zamestnancami mesta sa nám v uplynulom roku podarilo zrealizovať projekty, ktoré prispeli k vytváraniu lepších životných podmienok a spokojnejšieho života pre každého z nás. Zrekonštruovali sme malý letný bazén, zmodernizovali sme učebne na základnej škole I. B. Zocha, revitalizovali sme bežeckú dráhu na Hviezdoslavovej ulici, obnovili sme detské dopravné ihrisko.  Etapovite opravujeme oporné múry na prítoku Zdychava a podľa finančných možností postupne opravujeme chodníky a cesty. Samozrejme, nemôžeme zabudnúť ani na úplne novú cestu cez mesto, ktorú sme v spolupráci s VÚC BBSK a vládou SR už úspešne zrealizovali.

Počas roka sme získali množstvo ocenení, z ktorých spomeniem napríklad pre mňa osobne asi najvýznamnejšie – ihrisko Žihadielko, cez ktoré sme sa ako občania dokázali spojiť pre dobrú vec a neverím, že náš počet hlasovaní niekto ešte niekedy na Slovensku prekoná. Ďalej to bolo prestížne ocenenie pre mesto Revúca otvorená samospráva 2019, Najkrajší kalendár Slovenska 2019 – 2. miesto nástenný kalendár Revúca v tvorbe Vincenta Blanára, zvláštna cena A.T.I.C. ČR v kategórii Turistická informácia roku 2019. Máme novú a  veľmi peknú mobilnú aplikáciu – Turistický sprievodca mestom Revúca a v súťaži NAJ mesto a obec Slovenska sme sa umiestnili na 25. mieste.

Rok 2019 bol aj v Revúcej rokom bohatým na mnohé udalosti, na spoločenské a kultúrne podujatia, bol rokom, v ktorom sa darilo našim športovcom aj našim školám. Máme juniorskú majsterku Európy a tretiu vicemajsterku sveta v body fitnes. Naši volejbalisti s ich postupom do extraligy, či zatiaľ tretia priečka futbalistov v piatej lige, množstvo medailí z biatlonu, kickboxu, nohejbalu, úspechy našich atlétov a rôzne menšie či väčšie ocenenia nám dodávajú energiu a vedomie, že sa nám darí a sme na nich hrdí.

Rozvojové aktivity realizujeme s cieľom pomôcť mestu v jeho napredovaní, zvyšovaní jeho príťažlivosti pre návštevníkov, ale aj s cieľom spríjemniť Vám život v ňom. A preto ma veľmi teší, že na sklonku roka môžeme vítať ďalšie mimoriadne pozitívne správy v podobe prípravy architektonickej štúdie hokejovej a športovej haly, ako aj znovuoživenia projektu revitalizácie vnútrobloku sídlisko Stred.

majgemer revuckel logoV závere by som sa chcel poďakovať občanom, organizáciám v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, zamestnancom štátnej správy, zdravotníckym zariadeniam, podnikateľským subjektom, športovým klubom a všetkým tým, ktorí sa svojou prácou a spoločnými silami podieľajú na zveľaďovaní nášho mesta a prispievajú tak k jeho rozvoju. Osobitne ďakujem poslancom, ktorí podporili dobré myšlienky a nápady a kolegom na úrade, ktorí aktívne prispievajú k pozitívnym zmenám v našom meste.

Nový rok nie je len o zozname novoročných predsavzatí, ale aj začiatkom nových rozvojových plánov, ktoré, pevne verím, spravia z nášho mesta modernejšie, bezpečnejšie i krajšie miesto pre život. Sme síce malé mesto, ale máme naštartované veľké projekty, ktoré nám budú slúžiť pri rôznych kultúrno-spoločenských a športových aktivitách.

Milí Revúčania, do nového roka Vám prajem hlavne úspešný vstup a pevné zdravie, ktoré je potrebné na Vašej ceste vpred. Verím, že nie všetko je také čierne ako to na sociálnych sieťach vyzerá a že stále sú medzi nami ľudia, ktorí v našom meste Revúca chcú žiť a pomáhať pri rozvoji, a preto prajem nášmu mestu rozkvet a prosperitu. Želám Vám dobré medziľudské vzťahy, ale aj veľa odvahy a nových nádejí, nech novoročná radosť a pohoda vládnu vo Vašich rodinách po celý rok. Nech je nový rok pre Vás štedrý aj na lásku, úspechy, nech pominú nedorozumenia a zavládne dobro v každom z Vás.

 

Čítať 2126 krát Naposledy zmenené štvrtok, 02 január 2020 10:04