×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/aerobik/honce
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/aerobik/honce
Vytlačiť túto stránku
pondelok, 06 január 2020 17:21

Zomrel Mgr. Ján Šmelko z Honiec, zanietenec futbalu i spoločenského života na Gemeri Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na webovej stránke obce Honce na hornom Gemeri v týchto dňoch sa objavila smutná správa, že vo veku 76 rokov zomrel 5. januára 2020 jej obyvateľ Mgr. Ján Šmelko.  

Zosnulý bol dlhé roky známy v obci, kde sa prisťahoval zo spišskej obce Hnilec ako učiteľ základnej školy, ale bol tiež zanietený futbalista a funkcionár aj okresného futbalového zväzu. V Honciach si založil svoju rodinu, s ktorou žil doteraz. 

Ako učiteľ si od začiatku získal dôveru nielen u žiakov, ale celej obce. Zastával aj funkciu okresného školského inšpektora. Popritom sa naďalej venoval rodine, výchove a opatrovaniu syna a v ostatnom čase i manželky. Jeho najväčším koníčkom mu bol však futbal, ktorý neopustil do poslednej chvíle svojho života.  

Mnohí fanúšikovia sa s ním stretávali ako s futbalistom na futbalových zápasoch v Honciach, ako kapitána a nekompromisného obrancu i predstopéra, ale tiež po celom  rožňavskom okrese. Po aktívnej futbalovej kariére od roku 1976 sme ho videli na pozícii futbalového rozhodcu, funkcionára Oblastného futbalového zväzu v Rožňave a naposledy ako  jeho delegáta.   

Ochotne vypomáhal tiež pri posledných rozlúčkach na občianskych pohreboch, alebo iných spoločenských udalostiach a kdekoľvek, kde ho pre jeho odbornosť i ľudskosť pozývali. 

Náhle však odišiel človek, ktorý zanechal po sebe výraznú čiaru na poli športu i občianskeho spolunažívania v Honciach, ale i na okolí.  Najviac však bude chýbať svojej rodine, priateľom i známym. 

Posledná rozlúčka so zosnulým Mgr. Jánom Šmelkom bude v štvrtok 9. januára 2020 o 14. hodine v Dome smútku v Honciach. 

Česť jeho pamiatke! 

 

MG od

 

 

Čítať 8581 krát Naposledy zmenené utorok, 07 január 2020 12:08

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Juraj utorok, 23 jún 2020 10:17 Napísal(a) Juraj

    Túto smutnú správu som sa dozvedel až včera. Za spolužiakov z Pedagogickej školy v Košiciach vyslovujem rodine úprimnú ľútosť.
    Juraj