Vytlačiť túto stránku
piatok, 18 september 2020 18:34

Revúčanka Anna Jolšvaiová uviedla do života chytľavú novinku: Na potulkách po Gemeri Doporučený

Napísal(a) P.Š.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Doktorka Anna Jolšvaiová vydala ďalšie nové CD-čko, avšak tentokrát si nevypočujete šansónové piesne vážnych životných tém.

Ale mimoriadne pútavé texty, chytľavé melódie živých nástrojov a príjemné vokály, ktoré odrážajú prírodné krásy a kultúrne dedičstvo regiónu Gemer lákajú turistov k návšteve tohto malebného kúska Slovenska.

Pani doktorka prišla predstaviť svoje nové CD aj do Revúcej. Na radnici privítal pani Annu primátor mesta  Július Buchta, ktorý jej poďakoval, že pri svojej tvorbe nezabúda na svoj rodný Gemer a poprial jej veľa síl, chuti a energie do ďalšieho hudobného diela.

Pani Anna počas návštevy prezradila, že na CD-čku sa podieľal autor hudobného aranžmá prvej piesne Timotej Hanes z Revúcej, ktorý pôsobí ako duchovný vedúci v Bratskej jednote baptistov a v súčasnosti v spolupráci s kresťanskými cirkvami na Slovensku spieva pri rôznych príležitostiach s cieľom povzbudiť ľudí v každodennom živote a viere v Pána Boha. No na CD-čku zaznie hlas aj mladej talentovanej Revúčanky Elišky Beňušovej.

Hudba má moc vyvolať úsmev na tvári, či roztancovať nohy, ale čo ďalej?

majgemer revuckel logo„Druhou fázou projektu bude vydanie DVD so 7 videoklipmi k piesňam z tohto CD. Videoklipy natáča skvelý fotograf, filmár, dokumentarista z Revúcej Peter Poboček, ktorý s filmovou tvorbou začínal v 70-tych rokoch vo filmovom klube Revúčan a v roku 2014 získal vo svojej rodnej Revúcej ocenenie za dlhoročnú a úspešnú reprezentáciu regiónu vo filmovej tvorbe. Touto cestou mu zároveň ďakujem za myšlienku, vďaka ktorej som sa mohla vrátiť v spomienkach a vďaka ktorej vzniklo aj toto moje umelecké dielo,“ doplnila Anna.

Nechajte sa zlákať velebnosťou prírody Muránskej planiny, zaspomínajte si na slávne osobnosti Revúcej, vypočujte si ďalší príbeh o vrchu najviac opradenom povesťami a legendami, vnorte sa do sveta rozprávok s Pavlom Dobšinským, čiže, jednoducho povedané, vráťte sa domov, do rodného Gemera spolu s Annou Jolšvaiovou.

CD Na potulkách po Gemeri bude dostupné aj v predaji, a to v Turistickom informačnom centre v Revúcej.

P.Š.

 

Čítať 1556 krát Naposledy zmenené sobota, 19 september 2020 21:33