Vytlačiť túto stránku
sobota, 04 september 2021 11:01

Úspešný Deň obce Čierna Lehota a oslavy SNP Doporučený

Napísal(a) Ing. M. Prtková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Kde bolo, tam bolo, v jednej malej dedinke medzi horami nazývanej Čierna Lehota, sa v jednu celkom peknú sobotu (28.8.2021) konal „Deň obce“. Všetko to začalo varením toho najlepšieho gulášu pod vedením Poľovníckeho združenia v Čiernej Lehote. Varili, varili až navarili 3 kotle. Nech sa každému ujde, čo mu hrdlo ráči.

A aby v hrdle nevyschlo, o občerstvenie sa postarali miestne Potraviny pod Kohútom. Okrem nápojov si mohli občania vychutnať aj grilované špeciality.

Na vyšantenie detičiek dorazili skákacie hrady a obrovská nafukovacia šmykľavka. Nechýbalo maľovanie na tvár a už tradične potešila jazda na koňoch z farmy rodiny Vojtkovej z Rochoviec.

Aby sa ani naša mládež nenudila, bol zorganizovaný generačný futbalový turnaj. Sláva víťazovi, česť porazeným!

Výborný hudobný program predviedla Ľudová hudba z Rožňavského Bystrého.

Ej, nie jedno srdce a nie jedna nôžka poskočili.

Pokračovalo sa losovaním tomboly o výborné ceny. Deň vyvrcholil zapálením vatry o 20:00 hod. na počesť 77. výročia Slovenského národného povstania.

Súčasne s akciou Deň obce prebiehal pietny akt kladenia vencov. Vedenie obce si pri pamätníkoch uctilo pamiatku padlých hrdinov.

O skvelú atmosféru počas celého dňa sa staral DJ Janík a na všetko dohliadali naši členovia DHZ Čierna Lehota.

Starostka obce Ing. Iveta Potočná ďakuje všetkým (OÚ Čierna Lehota, poslanci, pracovníci malých obecných služieb, dobrovoľníci pri stavaní vatry), ktorí sa pričinili o úspešný priebeh Dňa obce Čierna Lehota, všetkým zúčastneným a sponzorom, ktorí prispeli na túto športovú a kultúrno-spoločenskú akciu. Tešíme sa na budúci rok.

Ing. Miroslava Prtková

Foto: Ondrej Krága

Čítať 1391 krát Naposledy zmenené nedeľa, 05 september 2021 01:16