Vytlačiť túto stránku
utorok, 31 máj 2022 12:53

Majáles v bystränskom kroji Doporučený

Napísal(a) T. Tomková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Posledná tohtoročná májová sobota patrila v Rožňavskom Bystrom folklóru a zábave. Folklórna skupina Bystränky v spolupráci s Miestnym odborom Matice slovenskej a obcou Rožňavské Bystré pripravili pre širokú verejnosť majáles 28.05.2022. Voľakedy to bola zábava určená pre deti a školákov. Každá matka niečo dobré napiekla a takto sa ponúkali všetky rodiny. Dievčatá boli vyparádené a mali krásne šaty. Väčšinou to bolo tak, že čím bohatšia rodina, tým krajšie šaty. My sme tento zvyk trošku oživili, ale aj trošku zmenili. Urobili sme zábavu pre všetky vekové kategórie. Po dvojročnej absencii kultúrnych podujatí sme chceli pripraviť niečo, čo by znova nasmerovalo ľudí ku kultúre, folklóru a aj zábave. A myslím, že sa nám to aj podarilo. Slniečko nám krásne svietilo a aj keď pofukoval studený vietor, pred školskou jedálňou sa zhromaždilo, na naše prekvapenie, veľké množstvo ľudí zo širokého okolia. 

rb majales 63a

Lavičky, ktoré sme mali pripravené pre hostí sa zaplnili a my sme mohli začať s programom. Vybrali sme si veľmi aktuálnu regrútsku tému. Ľudová hudba zahrala prvé tóny a už sa spievalo. K programu so svojím vystúpením prispeli aj Emka Michalovová a Sára Jánošdeáková. Ich pekné detské hlásky pohladili na duši. Ženičky z MO MS napiekli chutné dobroty a bolo to tak, ako sa na poriadny majáles patrí. Každý si prišiel na svoje. Po kultúrnom programe nám do tanca zahrala skupina Limband, vyžrebovali sme aj tombolu a nechýbali ani chutné klobásky.

rb majales 68 aZámer rozprúdiť zábavu v dedine sa nám podaril, bavili sme sa do neskorého večera. A patrí sa aj poďakovať. Ďakujem pani starostke Želke Gonosovej za jej ochotu pretaviť myšlienku do reality, ďakujem pani riaditeľke Domu Matice slovenskej Zlatke Halkovej za pomoc, ďakujem celému kolektívu FSk Bystränky za to, že mi všetky moje výmysly pomôžu zrealizovať, ľudovej hudbe za doprovod pri programe,

rb majalews 70a

 

dievčatkám za ich odvahu a krásny bonus k programu, MO MS za chutné dobroty, ktoré napiekli, ďakujem aj sponzorom, ktorí prispeli do tomboly, všetkým, ktorí prispeli svojou pomocou, ale ďakujem hlavne všetkým tým, ktorí prišli podporiť naše podujatie. Všetko do všetkého musí zapadnúť a jeden človek veľa nezmôže, ale keď má okolo seba skvelých ľudí, všetko ide ľahšie. Teším sa na ďalšie aktivity, ktoré spolu vymyslíme.

Tatiana Tomková,
FSk Bystränky, MO MS, DMS

Video - https://t.co/T3oeUPB0Z4 - NAJPRV ZAPNI REPRODUKTOR!

 

FOTOGALÉRIA

FOTKY Z MAJÁLESU

Čítať 905 krát Naposledy zmenené streda, 15 jún 2022 11:30