Vytlačiť túto stránku
pondelok, 07 november 2022 11:25

Gemerskí umelci prišli na besedu do rožňavského Kláštora Doporučený

Napísal(a) I. Ďuričová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Gemerskí umelci na besede v Rožňave. Gemerskí umelci na besede v Rožňave. Foto: Igora Lada

Vo štvrtok, 3. 11. 2022 sa v priestoroch kultúrno-kreatívneho centra Kláštor v Rožňave uskutočnila ďalšia z vydarených kultúrnych akcií, ktoré zorganizovalo OZ Gemerskí umelci, konkrétne Iveta Čapóová, ktorá celé podujatie aj moderovala. Tentoraz sa svojou tvorbou predstavila výtvarníčka z Vyšnej Slanej Ľubomíra Molčanová, ďalšia výtvarníčka Edita Ambrúžová z Rožňavy a do tretice prispela svojimi výtvarnými prácami fotografka a výtvarníčka z Krásnohorského Podhradia Monika Štefánová.
Hostia mali možnosť tiež zoznámiť sa s paličkovanými dielkami pani Dagmary Dieovej z Betliara a s háčkovanou tvorbou pani Darinky z Diecéznej charity v Rožňave. Vzácnou účinkujúcou bola úspešná a obľúbená spisovateľka z Gemera, žijúca v Nemecku, Zuzana Široká, ktorej knihy sú veľmi obľúbené.

rv klastor gemerskiumelciPopisuje v nich osudy silných a múdrych žien svojským štýlom. Je autorkou kníh Šťastie na mňa spadlo z neba (2013), Tiene bieleho orgovánu (2014), Polámané krídla (2015), Jabloňové lásky (2017) Černicové dievčatá (2019). Pani Široká ukážkou z najnovšieho románu Vzdušné čiary vzbudila u hostí záujem prečítať si ju celú. V knižke o Pilotovi Jonatánovi a bobuľových vílach učí deti spoznávať liečivú silu prírody.

Sviatočný podvečer spríjemňovala svojimi hudobno-speváckymi vstupmi Rožňavčanka, finalistka Superstar 2021 Katarína Stohrová.

Som veľmi rada, že sa mi podarilo osobne zúčastniť sa na podujatí, ktoré zviditeľňuje šikovných a tvorivých ľudí z Gemera. Je ich mnoho a veľmi držím palce k ďalším podobným stretnutiam.

 

Ivona Ďuričová

Fotografie: Igor Lada 

Čítať 746 krát Naposledy zmenené utorok, 08 november 2022 15:04