Vytlačiť túto stránku
piatok, 03 október 2014 12:16

... aby vaša jeseň života bola dlhým babím letom

Napísal(a) Mgr. Martina URBANOVÁ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra mesiac-u 11aStalo sa už tradíciou, že v našom meste si každoročne v októbri uctievame starších občanov. Inak tomu nebolo ani tento rok a v stredu, 1.10. zorganizovalo Mesto Revúca, Mestské kultúrne stredisko v Revúcej a Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Mestskom dome kultúry kultúrny program a posedenie pod názvom „Mesiac úcty k starším“. 
Mesiac október by mal byť pre nás všetkých pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Starnutie je zákonitý, všeobecný jav, ktorému podliehajú všetky živé organizmy, teda aj my ľudia. Je to nezvratný a postupný proces v našom živote. Úcta k starším ľuďom by mala byť predovšetkým prirodzenou súčasťou nášho života, mala by byť spontánna a nenásilná. Starší ľudia si ju zaslúžia, pretože vekom nadobudli rôzne skúsenosti, ktoré odovzdávajú mladším. Nemali by sme zabúdať na pozdrav, ktorý je prejavom priateľstva, zdvorilosti, úcty a rešpektu k druhému človeku - bez rozdielu veku.
Hneď v úvode sa po privítaní a predstavení vzácnych hostí zaplnenému publiku prihovorila pani Eva Cireňová, primátorka

mesta Revúca, ktorá seniorom úprimne poďakovala za celoživotnú prácu, prácu v prospech nášho mesta, svojich rodín, za výchovu detí a vnúčat, za rozdávanie lásky, pochopenia a obetavosti. Popriala im, aby sa im všetko vrátilo v dvojnásobne štedrej miere, aby boli ešte dlhé roky medzi nami zdraví a šťastní, pokojne žili svoj život v kruhu svojich najbližších, aby ich jeseň života bola veľmi dlhým babím letom plným harmónie a spokojnosti, aby všade okolo rozdávali radosť, optimizmus, životný elán a lásku a aby ich obklopovala vďaka, citlivá pozornosť i úcta mladej generácie. Striebristé vlasy nesvedčia len o dovŕšenom veku, ale majú v sebe aj iskrenie drahocenného poznania, či historickej pamäti... „Prešli ste jarou, letom života. Nadišla jeseň. Nech je krásna, pokojná a slnečná."

ra 19ZASPIEVALO SI AJ ZAPLNENÉ PUBLIKUM
Po týchto slovách nasledoval slávnostný okamih, kedy našim 60, 70, 80 a 90 ročným jubilantom poblahoželali a odovzdali kytičky pani primátorka mesta Eva Cireňová a pani predsedkyňa Základnej organizácie JDS Oľga Kuchtová. Po blahoželaní jubilantom sa už všetci tešili na hudobný program v podaní speváčky Lýdie Volejníčkovej a Martina Jakubca, s ktorými si obecenstvo zaspievalo nestarnúce repete šlágre. Úplnú bodku tohto kultúrneho programu urobil spevokol Úsvit so svojou piesňou „Zahučali hory“.
Dúfajme, že aj v budúcom roku sa všetci stretnú možno ešte vo väčšom počte a zaspomínajú si aj na tento príjemne strávený podvečer medzi sebou...
Text: Mgr Martina Urbanová
Foto: Peter Poboček

 

picasa_albumid=6065922922845382913

 

Čítať 2934 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:03