Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 24 marec 2013 11:23

Dobrovoľní hasiči Jelšavy bilancovali na výročnej členskej schôdzi Doporučený

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Výročná členská schôdza Dobrovoľného hasičského zboru v Jelšave sa síce uskutočnila ešte začiatkom februára (9.2.2013), ale informácia o nej si zaslúži pozornosť aj ostatných podobných DHZ v našom regióne. Na výročnú členskú schôdzu, ktorá sa konala v zasadačke mestského domu kultúry prijali pozvanie aj primátor mesta Jelšava MVDr. Milan Kolesár, čestný člen Štefan Janúch a zahraniční hostia z družobných miest Slovenský Komlóš v Maďarsku a Nadlak v Rumunsku.

V hlavnej časti programu predseda DHZ, veliteľ MsHZ Ing. Pavol Zapletal predniesol návrh na prijatie nových členov DHZ, menoval odborne spôsobilých členov do MsHZ – uznesením z mestskej rady, vydal rozkaz číslo 1/2013, v ktorom povyšoval členov DHZ. Na záver predniesol správu o činnosti za rok 2012 a plán práce na rok 2013.
V diskusii sa primátor mesta Jelšava MVDr. Milan Kolesár poďakoval za celoročnú prácu, hlavne pri náročných zásahoch pri zdolávaní požiarov. Ďalšie diskusné príspevky sa týkali hlavne okolo opravy CAS 25 RTHP. Po ukončení výročnej schôdze sme sa presunuli do veľkej sály, kde si pozreli divadelné predstavenie pod názvom Páračky v podaní ochotníkov z družobného mesta Slovenský Komlóš. Po predstavení sa presunuli na hasičskú zbrojnicu, kde podávali hasičský guláš. Do neskorých večerných hodín preberali činnosť v jednotlivých zboroch.
V nedeľu s hosťami navštívili obec Muráň, kde si spolu prezreli novopostavenú hasičskú zbrojnicu. Navštívili tiež Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Revúcej.

 

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 3092 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14