×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/jelsava/770
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/jelsava/770
Vytlačiť túto stránku
piatok, 11 február 2011 15:40

Dole sme na sánkach a boboch leteli ani víchor Doporučený

Napísal(a) Emília Simanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Po zimných prázdninách sneh zmizol a my sme zostali smutní, že nám už nevyjde naša plánovaná sánkovačka. Ale „Perinbabka“ nás prekvapila a zoslala  bielu  perinu,  ktorou prikryla celučkú krajinu. Veď nech  si  príroda  poriadne oddýchne a my si zašportujeme.  Tak  sme  sa  vybrali vyzbrojení sánkami, bobami a lopatami  na  neďaleký  kopec  za  „kasárne“.  Ešte  aj slniečko  vykuklo a usmievalo sa. 
Najprv  sme  si  pripravili dráhu, posilnili sme sa olovrantom  a   sánkovačka  sa začala. Deti skúšali a vymieňali si boby, či sánky. Vozili  sa vo dvojiciach i  samotné. Dole sme leteli ako víchor, no po pár jazdách sa málokomu chcelo šliapať do kopca. Vtedy niekto utrúsil:

„Keby  tu  tak bol vlek, ktorý  by  poháňala  solárna  elektrina  na  kopci, mohli by sme sa aj  lyžovať!“  Tie  deti  majú  ale nápady,  však?  Po  krátkom  oddychu  sa    znovu spúšťali z kopca a šantili.
No prišiel čas odchodu domov  a už aj  slniečko ustalo a schovalo sa za kopec. Spustili  sme  sa posledný  raz a v čistom snehu sme všetci zanechali pozdrav anjelov pre Perinbabku“ ako  poďakovanie za bielu perinu. 
Text a foto: Emília Simanová,
vychovávateľka ZŠ s MŠ Jelšava

{jcomments on}

Čítať 3720 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14