Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 23 júl 2015 11:49

Drienčany vás privítajú na folklórnom podujatí Dedina ožíva aj s krajanmi z Argentíny

Napísal(a) Stanislava Zvarová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

dr do 1aObec Drienčany, Gemersko – malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, Občianske združenie DHZ Drienčany, Občianske združenie Valgata Drienčany Vás pozývajú na 12. ročník podujatia Dedina ožíva, ktoré sa uskutoční 25. júla 2015 v obci Drienčany. 
Od 9-tej hodiny je slávnostné otvorenie, na ktorom sa Vám prihovorí starosta obce Drienčany, zahrajú fujaristi Milan Katreniak, Roman Košičiar z Tisovca a heligonkár Ferko Poprovský s Miriam Kučerkovou z Teplého Vrchu. 
V Evanjelickom kostole v Drienčanoch bude od 10:00 uvedené Pásmo slova a hudby. 
Na scéne drienčanského pódia sa od 11:00 hodiny v programe pod názvom Dedina ožila predstavia heligonkári z Folklórneho súboru Vepor z Klenovca Ľubomír Zvara, Ján a Martin Kožiakovci, z Folklórneho súboru Rimavan z Rimavskej Soboty Jaroslav Petrinec a Andrej Kamenský. Z ďalekej Argentíny sa predstavia členovia Folklórneho súboru Vlastimil z krajanskej komunity z mesta Rosário. Z Rožňavy sa v programe predstaví Folklórny súbor Dubina. Veselá je dedina je názov scénického programu od 14:00, v ktorom sa predstavia Folklórna skupina Lehoťanka z Čiernej Lehoty, Folklórny súbor Vlastimil z krajanskej

komunity z mesta Rosário z Argentíny a Folklórny súbor Marína zo Zvolena. 

V rámci sprievodných akcií môžete navštíviť drienčanské dvory, Jarmok tradičných remesiel, Tajomstvo Dobšinského fary, kde dobrovoľníci a tím Gemersko – malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote pre Vás pripravili tvorivé remeselné dielne a tanečné hry nielen pre deti. Môžete spoznávať krásy Drienčanského krasu, navštíviť ringišpír, vyskúšať maľovanie na tvár, či aquazorbing. Hvezdáreň Rimavská Sobota Vám umožní pozorovanie Slnka. Nad kostolom môžete navštíviť Slnečné hodiny a rozprávkový labyrint. Pozývame Vás pozrieť si čo ukrýva starý mlyn a Múzeum rozprávky – Pamätnej fary P. E. Dobšinského.
Podujatie sa realizuje s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja a Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. 
Naším hlavným mediálnym partnerom je www.rimava.sk a RTVS Rádio Regina.
Zavítajte do čarovných Drienčan a cíťte sa spolu s nami rozprávkovo krásne.
Stanislava Zvarová

 

Čítať 2715 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14