utorok, 27 september 2011 13:46

Druhá časť školy gemerských ľudových tancov pokračuje v Dobšinej Doporučený

Napísal(a) Mária Ferenczová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Z Gemerského osvetové strdiska v Rožňave sme sa dozvedeli, že druhá časť školy gemerských ľudových tancov Podmo na tanec sa uskutoční v sobotu 8. októbra 2011 v Kultúrnom dome v Dobšinej. Za obdobie pravidelného organizovania týchto školiteľských podujatí boli obsiahnuté viaceré tanečné oblasti horného Gemera, preto sa rozhodlo tento záber rozšíriť na celý Gemer. S lektorom Ing. Ladislavom Bačinským sa účastníci bližšie oboznámia s tanečnou oblasťou stredného Gemera, konkrétne s tancami zo Sirku.
Program: 9.00 - Prezentácia, 10.00 - Otvorenie, úvod do problematiky, - Praktická časť  - 1, 13.00  - obed,  14.00  - Výber


a spracovanie folklórneho materiálu, rozbor, 15.30  - Praktická časť  -  2, 18.00  - Zábava – voľná improvizácia naučených tanečných motívov.
Podujatia sa môžu zúčastniť vedúci, choreografi i členovia folklórnych súborov a skupín, detských folklórnych súborov, ako aj ďalší záujemcovia o tanec.
Škola tanca je plánovaná od 10.00 do 22.00 hodiny, preto je potrebné počítať s programom na celý deň. Účastnícky poplatok je 2.- €, ktoré zaplatí účastník pri prezentácii. Prijímame aj kultúrne poukazy. V prípade záujmu je potrebné vyplniť a vrátiť prihlášku poštou, alebo e-mailom, najneskôr do 28.9.2011. Od účastníkov sa vyžaduje, aby si priniesli odev a obuv vhodné na cvičenie a tanec.  Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.
GOS
{jcomments on}

Čítať 3359 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!