×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/plesivecka
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/jarna
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/plesivecka
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/jarna
Vytlačiť túto stránku
pondelok, 10 september 2012 15:24

Jedinečná scenéria Plešiveckej planiny, pekný deň, plno nezabudnuteľných zážitkov Doporučený

Napísal(a) Dr. Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Druhý ročník výstupu na Plešiveckú planinu sa uskutočnil v sobotu 8.augusta 2012. Výstupu  predchádzala pekne graficky a obsahovo spracovaná pozvánka, osobné pozvanie starostu obce v miestnom rozhlase, ako aj vopred uskutočnená príprava terénu na určenom stanovišti. 
Úderom piatej hodiny rannej sa organizačná skupina vybrala na miesto stretnutia účastníkov výstupu. Rýchle, šikovné ruky robili všetko preto, aby sa prichádzajúci turisti, občania obce, hostia, náhodní návštevníci a ďalší cítili čo najlepšie. Prípravy boli zladené, presne vypočítané. Rozložili sa lavice, stoly, zapálil oheň na varenie gulášu, rozmiestnili

vrecia na odpad atď.
ô
sma hodina odštartovala všetkých tých, čo mali v úmysle a chceli urobiť niečo pre svoje zdravie, radosť z pohybu, pobytu v prekrásnej prírode v dobrej spoločnosti. Vo väčších, menších skupinách či individuálne sa to celé pohlo. Už z obce bola radosť pozerať na to, ako dospelí i deti v pohode kráčajú cez Kopan smerom na našu planinu. Čas  bežal rýchlo preto, lebo cestou sa družne podebatovalo, pokochalo jedinečnou scenériou, posilnilo jedlom, ale najmä pitím, a tak sa, okrem iného, dodržiaval i dôležitý pitný režim. Stúpanie nebolo veľmi náročné. Turistický chodník kopíroval vozovú cestu. Tá bezpečne i pohodlne viedla presne tam, kde to bolo namierené.
Pri príchode na miesto stretnutia návštevníci obdržali účastnícky list, ktorý im bude pripomínať deň i miesto, na ktoré sa dostali vlastným pričinením. Oficiálne tohtoročný výstup otvoril starosta obce Ľuboš Lešták. Privítal prítomných, vyjadril radosť nad účasťou, zaželal príjemný pobyt a ponúkol len to najlepšie, čo pre nich bolo pripravené.
Turisti mali možnosť občerstviť sa, zajesť si dobrý guláš od nášho gulášmajstra Milana Hlaváča, ale najmä spoznať čo možno najlepšie na vlastné oči krásy planiny. Chvályhodné bolo, že väčšina prítomných neostala len na jednom mieste. Po skupinách sa vybrali cestičkami označenými značkami i po širšom okolí. Výhodou dobrej orientácie bola blízka smerová tabuľa, ktorá zorientovala každého návštevníka planiny.
Okrem občanov Rakovnice sa akcie zúčastnili turisti z Rožňavy, Rudnej, Rožňavského Bystrého a ďalších miest a obcí. Organizátori akcie zaznamenali medzi účastníkmi turistov z Košíc, Nemecka, Švédska. Zastavili sa aj dvaja cyklisti, ktorých zastávka potešila, posilnila. Po skvelom oddychu pokračovali vo svojej plánovanej ceste. Podobne turisti z Košíc boli nadšení akciou, na ktorú sa náhodne dostali. Bol to pre nich milý zážitok. Podľa odhadu na akcii bolo okolo 100 účastníkov.
Po vyvrcholení akcie  sa pomaly účastníci rozišli plní dojmov, dobrých pocitov, zážitkov, radosti nielen z akcie, ale aj z pekného počasia, ktoré im prialo. Guláš bol tak dobrý, že sa celý skonzumoval.  Súčasťou akcie bola aj tombola. Potešila a pridala na zaujímavosti.
Poďakovanie za úspešný výstup patrí aj poslancom Želmíre Németovej, Ing. Monike Genčiovej, Ing. Miroslavovi Genčimu, Slavomírovi Elexovi, ktorí sa v sobotu aktívne zapojili do organizácií a činnosti.
Čo dodať na záver? Napovedia to stručné vyjadrenia účastníkov akcie: „Bolo to fajn. Máme veľa zážitkov. Páčilo sa nám to. Sme radi, že obec robí takúto akciu. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.“
Text: Dr. Sabo
Foto: Ing. M. Genči

{gallery}obsah/rakovnica/plesivecka{/gallery}
{jcomments on}

 

Čítať 3146 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:22