pondelok, 17 jún 2013 14:27

Jelšava nedávno slávila i súťažila, teraz vystavuje Doporučený

Napísal(a) Alena Sabonová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pri príležitosti osláv 770. výročia najstaršej písomnej zmienky o Jelšave prebiehali v mestskej knižnici dve súťaže - výtvarná a literárna. Najlepšie práce žiakov základnej školy nám do výtvarnej súťaže na tému „Moje mesto“ poskytla Mgr. Eva Wilson, za čo jej patrí naša vďaka. Spomínané práce si môžete pozrieť na výstavke v Mestskej knižnici do konca júna.
Súčasne s výtvarnou súťažou prebiehala aj literárna súťaž s názvom „Z historickej studnice mesta Jelšava“. Do súťaže sa nám podarilo získať niekoľko našich čitateľov. Oslovili sme, samozrejme, najprv tých,

ktorí sa zapojili do 1. ročníka, no aj ďalších. Nakoniec sme získali štyroch súťažiacich, z ktorých traja sa obsahovo priblížili téme, ktorú sme vyhlásili. Naši súťažiaci nám poslali pekné príbehy vychádzajúce z jelšavského prostredia. Aj keď niektoré sa na prvý pohľad zdali dejovo jednoduché alebo útle rozsahom, nakoniec, po „uležaní“, získavali postupne hodnotu a jedinečnosť. Príbehy sú pre nás cenné hlavne pre tému, ale i ochotu a čas, ktorú ich napísaniu venovali autori. Do kategórie „poézia“ sa zapojil bezkonkurenčne len jeden súťažiaci, preto sme poéziu nevyhodnocovali.  

1. miesto pani Magde Remeníkovej za príbeh Háčik
2. miesto pani Márii Mikušovej za príbeh Manželov otec
3. miesto študentovi Máriovi Réveszovi za príbeh Ani 
nie tak dávno.

Ceny do súťaže – darčekové a upomienkové predmety zhotovené pri príležitosti 770. výročia najstaršej písomnej zmienky o Jelšave venovalo Mesto Jelšava, za čo srdečne ďakujeme. Okrem toho výhercovia získali knihy o histórii Jelšavy, ktoré im venovala Mestská knižnica v Jelšave. Osobne si cenu za 3. miesto prišiel prevziať Mário Révesz, ceny za prvé dve miesta sme odovzdali osobne počas návštev u výherkýň. Všetkým súťažiacim blahoželáme!

Text a foto: Alena Sabonová

 

 

Čítať 3328 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!