×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/turistika
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/turistika
utorok, 04 november 2014 20:22

Jelšavskí žiaci sa hravou formou zoznámili so svetom financií

Napísal(a) Mgr. Petra Semanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

jel S1510024aZákladná škola s materskou školou v Jelšave je zapojená do vzdelávacieho programu Junior Achievement Slovensko a Slovenskej bankovej asociácie - Viac ako peniaze, v rámci ktorého sa uskutočnilo jedinečné celodenné podujatie k zvyšovaniu povedomia finančnej gramotnosti. Zúčastnili sa jej žiaci druhého stupňa, ktorí sa vďaka tejto aktivite v danej oblasti vzdelávali zábavnou a súťažnou formou. Pilotná akcia sa konala pri príležitosti Svetového dňa sporenia, ktorý pripadá na 31.10.2014.

Počas piatich vyučovacích hodín sa v jednotlivých triedach a odborných učebniach vystriedali žiaci druhého stupňa. Prednášali im spolužiaci z 8.A. triedy pod vedením učiteľky a organizátorky Mgr. Petry Semanovej. Venovali sa piatim témam: Peniaze; Naše príjmy a výdavky; Zadĺž sa rozumne; Riadenie rodinných a osobných financií; Banky a môj prvý účet. Prednášky viedol aj odborný konzultant z finančnej oblasti, Ing. Zsolt Lajk z Tatra banky, a.s. Možnosť pozvať konzultanta mala naša škola práve vďaka projektu Viac ako peniaze.

S1510016S1510061Po každej prednáške nasledoval vedomostný test obsahujúci otázky z odprednášanej témy a praktické úlohy, ktoré riešili jednotlivé skupiny v rámci tried. Takto zbierali body vo forme papierových makiet euromincí na hraciu kartu. Najlepší tím z každej triedy postúpil do finálového kvízu, ktorý sa konal v telocvični aj za účasti divákov – spolužiakov. Žiaci napr. hľadali chýbajúci údaj na pokladničnom bloku, či rozoznávali ochranné známky jednotlivých eurobankoviek.

 

S1510029S1510024Cieľom tejto celodennej akcie bolo zvýšiť finančnú gramotnosť žiakov a zábavnou formou ich vtiahnuť do finančného sveta dospelých. Nielen aby mu porozumeli, ale aby sa v tejto oblasti vedeli orientovať, a aby sa im v budúcnosti jednoduchšie a najmä čo najrozumnejšie darilo nakladať s financiami.

S1510065DSCF0342Celodenné podujatie sa tešilo pozitívnemu ohlasu nielen zo strany žiakov, ale aj pedagógov. O aktívnom zapájaní sa do jednotlivých častí podujatia svedčilo aj to, že na 1. mieste sa ocitli hneď 3 družstvá (triedy 5.B, 7.B, 9.A), ktoré získali diplomy a vecné ceny.
Mgr. Petra Semanová

 

Čítať 4130 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!