×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/znamka
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/znamka
Vytlačiť túto stránku
piatok, 25 január 2013 17:03

Kresťanský ples v Dobšinej mal doteraz najvyššiu účasť Doporučený

Napísal(a) mestodobsina.sk
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Z portálu MestoDobšiná.sk sa dozvedáme, že plesová sezóna je aj v Dobšinej v plnom prúde. Začali ju naši najmenší a pokračuje dospelými - kresťanmi. Tak nazvali aj Kresťanský ples, ktorý sa konal v priestoroch sály Mestského kultúrneho strediska v sobotu 19. januára 2013 a jeho prípravy trvali niekoľko týždňov. Táto spoločenská udalosť pritom nebola určená iba pre veriacich Evanjelickej a Rímskokatolíckej cirkvi, ale organizátori radi privítali všetkých, ktorí si chceli po minulom roku plnom

práce v kruhu priateľov a známych oddýchnuť a zrelaxovať sa. Relax je  aj názov skupiny, v ktorej hrá evanjelický farár Mgr. Radovan Gdovin, pričom skupina zabávala piesňami zúčastnených počas celého večera. 
Po slávnostnom otvorení plesu oboma duchovnými, ktoré si môžete pozrieť vo forme videa, prítomných piesňami privítal spevokol Evanjelického cirkevného zboru. K navodeniu atmosféry následne prispel aj Detský folklórny súbor Gemerčatá. Vo vestibule sa neskôr  o priaznivcov disca staral DJ Korintuš a v sále sa zas rozozvučali tóny známych piesní v podaní skupiny Relax z Vlachova. Parket  bol takmer ihneď obsadený tanečnými pármi. Ako ale prebiehali prípravy tohto kultúrneho podujatia a celková myšlienka už tradičného usporadúvania kresťanského plesu, ktorý sa tento rok môže právom hrdiť titulom „najväčší“, nám povedal Mgr. Radovan Gdovin. 
Myšlienka organizácie Kresťanského plesu vznikla ešte za môjho predchodcu, pána farára Jána Štrbku a katolíckeho kolegu Jána Mihóka, ktorý bol tvorcom všetkého. Organizácia plesu teda siaha do roku 2001 a ja som od roku 2002 začal participovať ako spoluorganizátor na týchto plesoch. Medzi časom sa vystriedalo viac katolíckych kolegov a momentálne tu máme 13. Kresťanský ples a toto je môj dvanásty. Začiatky ale neboli jednoduché. Bolo sa treba boriť aj s rôznymi predsudkami a v začiatkoch sme mali účasť okolo 70-80 ľudí a to sme boli radi,“ spomína s úsmevom pán farár a dodáva: 
„Začínali sme s disc jockeyom, lebo to bola lacnejšia forma hudobnej produkcie a neskôr sme sa prepracovali aj k živým skupinám. Teraz už po niekoľkýkrát tu hrám aj ja. Máme toľko návštevníkov, že minulý a aj tento rok sme si už mohli dovoliť aj DJ-a , aj živú hudbu. Tohto roku sme vypredali viac ako 180 lístkov a z kapacitných dôvodov sme už nechceli ísť vyššie, aby to bolo pohodlné, aby tu nebola hlava na hlave. Som rád, že si naše podujatie získalo dobré meno. Nikomu nekonkurujeme a ide predovšetkým o to, aby sme aj takýmto spôsobom vedeli demonštrovať, že sme normálni ľudia, ktorí žijú v tomto meste,“  uviedol na záver pán farár Mgr. Radovan Gdovin.
Dodajme, že na zúčastnených čakala aj tombola, v ktorej boli hodnotné ceny od sponzorov. 
(Zdroj: MestoDobšina.sk)



{jcomments on}

Čítať 4195 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:24